Με τη συμμετοχή διακεκριμένων ακαδημαϊκών, ιστορικών και ερευνητών το 6ο Επιστημονικό Συμπόσιο του ΚΕΜΜΕ Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων ακαδημαϊκών, ιστορικών και ερευνητών το 6ο Επιστημονικό Συμπόσιο του ΚΕΜΜΕ Δήμου Κηφισιάς

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων ακαδημαϊκών, ιστορικών, ερευνητών και δημοσιογράφων καθώς και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε τις εργασίες του τόσο φυσικά όσο και διαδικτυακά, ολοκληρώθηκε το 6ο Επιστημονικό Συμπόσιο του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) του Δήμου Κηφισιάς με θέμα «1922-2022. Αιτίες και Συνέπειες της Μικρασιατικής Καταστροφής» το Σαββατοκύριακο 26 & 27 Νοεμβρίου στη Νέα Ερυθραία, με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Την έναρξη των εργασιών του Συμποσίου, το οποίο τέλεσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κήρυξε η προέδρος του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων πως η ιστορία διδάσκει. «Οι εκδηλώσεις μας δεν διέπονται από ένα κοινότυπο επετειακό περιεχόμενο, αλλά από μία επιμονή στη σφυρηλάτηση μιας ενεργητικής μνήμης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος κατά τον χαιρετισμό του.

Επίτιμη πρόεδρος του συμποσίου, το οποίο σημειωτέον αποτελεί συνέχεια των πέντε προηγούμενων αντίστοιχων διοργανώσεων που έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία το ΚΕΜΜΕ, ήταν η ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση για το 6ο Επιστημονικό Συμπόσιο του ΚΕΜΜΕ Δήμου Κηφισιάς

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet