Μικρασιατικές γεύσεις μπορούν να γευτούν οι πολίτες στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας στις 16/9
Κοινωνία

Μικρασιατικές γεύσεις μπορούν να γευτούν οι πολίτες στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας στις 16/9

Γεύσεις με την παράδοση της Μικράς Ασίας, που έδωσαν οι Ερυθραιώτισσες γυναίκες από τα παλιά τετράδια που κληρονόμησαν από τις γιαγιάδες τους, συγκεντρωμένες σε ένα βιβλίο με την υπογραφή του φιλολόγου- μελετητή της Μικράς Ασίας Θοδωρή Κοντάρα. Ο Δήμος Κηφισιάς, το Κέντρο Κοινότητας και το ΚΕΜΜΕ έναν αιώνα από τη Μικρασιατική Καταστροφή εξέδωσαν το «συνταγολόγιο», διασώζοντας μέρος της πλούσιας γαστρονομικής κληρονομιάς.

Στο «συνταγολόγιο» βρίσκονται φαγητά και μεζελίκια όπως ψαροσφουγγάτο, ακαρονόπιτα, καριστριμάς, γλυκά κουλούρια και σερμπέτια όπως καίσι, κολλικάκια, πενίρ χαλβάς, υπέροχες μυρωδιές, φανταστικά πιάτα που ξυπνούν αναμνήσεις και συναισθήματα.

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20.00 μετά τη χορευτική βραδιά Μικρασιατικών Συλλόγων, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας και στο πλαίσιο των «Αλλοτινών Πατρίδων 2022», οι πολίτες μπορούν να γευτούν από αυτές τις μικρασιατικές γεύσεις, αλλά και να πάρουν το βιβλίο με τις αυθεντικές μικρασιατικές συνταγές που θα προσφέρει ο Δήμος Κηφισιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet