Μικροί και μεγάλοι θα ποδηλατούν για να ανάψουν τα χριστουγεννιάτικα δένδρα σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία
Φωτογραφία: iefimerida.gr
Κοινωνία

Μικροί και μεγάλοι θα ποδηλατούν για να ανάψουν τα χριστουγεννιάτικα δένδρα σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία

Με έναν ισχυρό συμβολισμό, επίκαιρο και περιβαλλοντικό, θα φωτιστούν φέτος τα χριστουγεννιάτικα δένδρα σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία.

Οι φωταγωγήσεις, το άναμμα της ελπίδας, της χαράς και της αισιοδοξίας που φέρνουν τα Χριστούγεννα, θα συνοδεύονται και από μήνυμα προστασίας του περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας.

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, τα πανύψηλα έλατα που «ταξίδεψαν» στον Δήμο Κηφισιάς από τα δάση της Ευρυτανίας θα ανάψουν ποδηλατώντας/. Θα χρησιμοποιηθεί δηλαδή η ενέργεια που παράγεται κινώντας τα πετάλια ενός ξύλινου ηλεκτρικού ποδηλάτου, για το πρώτο συμβολικό άναμμα των δέντρων. Το ποδήλατο είναι κατασκευασμένο από καμένα δένδρα που προέρχονται από πληγείσες περιοχές.

Το ηλεκτρικό ποδήλατο καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών θα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Κηφισιάς όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορούν ποδηλατώντας στατικά να ανάβουν τα φώτα ενός χριστουγεννιάτικου δένδρου.

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου στη Νέα Ερυθραία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στις 18:30, στο Εμπορικό Κέντρο Καμάρες (Χαριλάου Τρικούπη 127). Στη Νέα Ερυθραία σημαντική θα είναι η συμβολή της 9χρονης αθλήτριας ποδηλασίας του Πανερυθραϊκού Μαριαλένας Οικονόμου. Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Ηλία Βρεττό. Την εκδήλωση θα ανοίξει η Χορωδία Δημοτικών Σχολείων Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας.

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στις 18:30, στο Εμπορικό κέντρο Shoppingland (Κολοκοτρώνη & Λεβίδου) θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δένδρο στην Κηφισιά. Η αρχηγός της γυναικείας ομάδας βόλεϊ «ΖΑΟΝ» Κηφισιάς, ομάδας που αγωνίζεται στη Volley League Γιοβάνι Μάρβη θα ποδηλατήσει για την φωταγώγησή του. Θα ακολουθήσει συναυλία με την Παυλίνα Βουλγαράκη. Την εκδήλωση θα ανοίξει η Παιδική Χορωδία του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Θανάση Αρβανίτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet