Μ. Καυγαλάκης: Μέσα στο καλοκαίρι μπαίνει ο εργολάβος στο 1ο Δημοτικό Ν. Ερυθραίας
Κοινωνία

Μ. Καυγαλάκης: Μέσα στο καλοκαίρι μπαίνει ο εργολάβος στο 1ο Δημοτικό Ν. Ερυθραίας

Ολοκληρώθηκε ο ανοικτός διαγωνισμός, που έχει προκηρύξει η ανώνυμη εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές» για την ανάθεση του έργου «1ο Δημοτικό Σχολείο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας – Στερέωση και αποκατάσταση διατηρητέων κτηρίων και προσθήκη στατικώς ανεξάρτητου κτηρίου» με συνολική δαπάνη προϋπολογισμού 3.900.000 ευρώ.

Μετά την αποσφράγιση των προσφορών αναδείχθηκε προσωρινή ανάδοχος η εταιρεία «Γκράουτεκ Α.Ε».

Αυτό το διάστημα συνεχίζεται ο έλεγχος των δικαιολογητικών της αναδόχου εταιρείας. Ακολούθως η επιτροπή θα επικυρώσει την ανάδοχο εταιρεία από προσωρινή σε οριστική και θα γίνει η ανάληψη του έργου.

Το έργο του Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά το ποσό 2.477.338,22 ευρώ και για το τμήμα του έργου «Στερέωση και αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων στο 1ο Δ.Σ. της Δ.Ε. Νέας Ερυθραίας» υπάρχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση από πόρους του Δήμου με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς ύψους 1.422.661,78 ευρώ.

Ο αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας Μιχάλης Καυγαλάκης ενημερώνει για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον Δήμο Κηφισιάς, αλλά και για το πότε θα εγκατασταθεί ο εργολάβος στον χώρο του σχολείου.

Ειδικότερα, ο κ. Καυγαλάκης σημειώνει επί του θέματος:

Μετά από μια χρονοβόρα και κοπιώδη διαδικασία ωρίμανσης του έργου, η οποία ξεκίνησε επί δημαρχίας Θωμάκου και περιελάμβανε το σύνολο των απαιτούμενων μελετών, εγκρίσεων, αδειοδοτήσεων, καθώς και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2014-2020, τη δημοπράτηση μέχρι και την τελική κατακύρωση της αναδόχου εταιρείας, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το μεγάλο ζήτημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Ερυθραίας, που αφορά στην Προσθήκη Ανεξάρτητου Κτηρίου, καθώς και στην Επισκευή και Συντήρηση του υφιστάμενου διατηρητέου κτηρίου, οδεύει στην οριστική επίλυσή του.

Πρόκειται για το πιο σημαντικό έργο για τη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας, το οποίο θα λύσει οριστικά ένα μεγάλο πρόβλημα της αύξησης του μαθητικού πληθυσμού, αλλά και της ασφάλειας του. Μετά από τρομακτικά δαιδαλώδεις διαδικασίες, με τη συστηματική μας όμως προεργασία, υπομονή και γνώση, καταφέραμε να φτάσουμε στην τελική ευθεία.

Συγκεκριμένα, μετά από διαρκείς και συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής -τόσο του δημάρχου κ. Θωμάκου, όσο και του αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας κ. Μιχάλη Καυγαλάκη, του επιβλέποντα μηχανικού της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Διονύση Μεταξά, αλλά και των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.»– ολοκληρώθηκε ο φάκελος χρηματοδότησης και εντάχθηκε η πράξη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020.

Δρομολογήθηκε ακόμη και το τελευταίο στάδιο σχετικά με την διακήρυξη της δημοπρασίας, αφού ορίστηκε ημερομηνία λήξης των προσφορών η 26/2/2020 ημέρα Τετάρτη και η 4η Μαρτίου 2020 πάλι ημέρα Τετάρτη, ως ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών.

Μετά την ηλεκτρονική κατάθεση των προσφορών η αποσφράγιση τους αυτών ανάδειξε  ως προσωρινή ανάδοχος εταιρεία την «Γκράουτεκ Α.Ε.».

Αυτό το διάστημα ελέγχονται όλα τα δικαιολογητικά της αναδόχου εταιρείας, αφού εξαντλήθηκαν τα χρονικά περιθώρια που είχαν τεθεί για αίτημα ένστασης, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία από τους υπόλοιπους καταθέτες προσφορών εταιρειών. Αναμένουμε τώρα για το τελικό αποτέλεσμα της επιτροπής που θα επικυρώσει την ανάδοχο εταιρεία από προσωρινή σε οριστική.

Παράλληλα, έχουν παρθεί όλες οι αποφάσεις και των τεσσάρων υπογραφόντων μερών της προγραμματικής σύμβασης, όπου αναμένουμε και τον έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Προβλέπουμε η διαδικασία ανάληψης του έργου να εξελιχτεί μέσα στον επόμενο μήνα και πιστεύουμε μέσα στο καλοκαίρι να έχουμε την εγκατάσταση του εργολάβου στον χώρο του σχολείου.

Στο σημείο αυτό θέλω να σταθώ και ως αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας και να εκφράσω την ικανοποίηση μου που καταφέραμε ως διοίκηση να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο πρόβλημα του τόπου μας, για το οποίο πολλοί μας χαρακτήρισαν άλλοτε αδαείς, άλλοτε ανειλικρινείς και άλλοτε ανίκανους!

Και ο καιρός περνά και φαίνεται μέσα από την ίδια τη ζωή ότι τα παραπάνω και δεν ισχύουν αλλά και δεν επαληθεύονται ως χαρακτηρισμοί.

Αντιθέτως, και τα έργα γίνονται άλλα και εμείς φαίνεται ότι μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα να υλοποιούμε το έργο μας.

Καταλήγοντας επίσης θέλω να αναφέρω και να τονίσω ότι η Σχολική Στέγη  αποτελεί για εμάς τη δημοτική αρχή από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως και σήμερα μέγιστο καθήκον και υποχρέωση προς τη νέα γενιά του Δήμου μας και ιδιαίτερα για το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Ερυθραίας, που αποτελεί ένα ιστορικό σχολικό συγκρότημα για ολόκληρη την κοινωνία της Νέας Ερυθραίας.

Η ένταξη του έργου για χρηματοδότηση αποτελεί μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού για την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων στον τομέα της σχολικής στέγης και αποδεικνύεται ότι με σκληρή και συστηματική δουλειά, προγραμματισμό και σχεδιασμό και χωρίς πολλά λόγια αλλά έργα, έρχονται πάντα τα θετικά αποτελέσματα και οι λύσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet