Νέα Ερυθραία: Οι αναρτήσεις του 40χρονου «σαμουράι» στο Facebook – Δίωξη για δύο κακουργήματα
reader.gr
Κοινωνία

Νέα Ερυθραία: Οι αναρτήσεις του 40χρονου «σαμουράι» στο Facebook – Δίωξη για δύο κακουργήματα

Σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα αντιμετωπίζει ο 40χρονος που πυροβόλησε εν ψυχρώ δύο υπαλλήλους εγκατάστασης φυσικού αερίου στη Νέα Ερυθραία, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός και τη διακομιδή του δεύτερου σε νοσοκομείο. Είχε απασχολήσει μάλιστα ξανά τη γειτονιά στο παρελθόν, έμενε στην οδό Σκουφά και όπως έγινε γνωστό, ήταν γείτονας με το ένα από τα δύο θύματά του.

Σε βάρος του δράστη του εγκλήματος η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε απόπειρα και τετελεσμένη, κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών. Επίσης, δίωξη ασκήθηκε στον 40χρονο και για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας. «Έχεις βάλει τον εργάτη σου να μου κάνει μαύρη μαγεία», είπε προτού ξεκινήσει να πυροβολεί.

Ο δράστης φαίνεται ότι συνήθιζε να κάνει επιδείξεις με σπαθί στην ταράτσα του σπιτιού του και στη συνέχεια να τα αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε κάποιες φωτογραφίες μάλιστα φαίνονται ναρκωτικές ουσίες. Στο προφίλ του στο Facebook παρουσιάζεται ως «αυτοαπασχολούμενος και δημιουργός ηλεκτρονικής μουσικής». Πολλές από τις φωτογραφίες που έχει ανεβάσει στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι μέσα από το υπνοδωμάτιό του, ενώ σε βίντεο που έχει αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό φαίνεται να «παρέδιδε μαθήματα πολεμικών τεχνών». Επίσης, σε ένα από αυτά τα βίντεο φαίνεται να κρατά μαχαίρι κατά τη διάρκεια των «ασκήσεων που παρέδιδε», με τον 40χρονο να πλησιάζει την κάμερα, να δείχνει το μαχαίρι, να χαμογελά και να σημειώνει το εξής: «Κάπα. Τα καλύτερα. Δώρο από έναν φίλο».

Image

Image

Η συγκλονιστική περιγραφή της μητέρας του τραυματία

Η μητέρα του δεύτερου θύματος, που στάθηκε τυχερό και τα τραύματά του από τους πυροβολισμούς του δράστη δεν ήταν θανάσιμα, συγκλονίζει με την περιγραφή των ελάχιστων δευτερολέπτων μέσα στα οποία έγιναν όλα.

Η γυναίκα βρέθηκε στο σημείο λίγη ώρα μετά την επίθεση, αφού είχε ακούσει φωνές από τον γιο της: «Άκουσα τον γιο μου να φωνάζει “μας σκοτώνει βοήθεια, μας σκοτώνει” και έτρεξα ξυπόλητη και ήμουν η πρώτη. Τον είδα μόλις έφευγε και του λέω: «Μας σκότωσες το παιδί, γιατί;». Μου λέει: «Καλά τους έκανα». Ο δράστης φέρεται να γνώριζε τα δύο θύματά του, καθώς έμεναν και οι τρεις στην ίδια γειτονιά. Πριν τους πυροβολήσει άρχισε να τους μιλάει με ακατάληπτα λόγια για μαύρη μαγεία. «Τους είπε για τη Σολομωνική και από μικρή απόσταση άρχισε να πυροβολεί» ανέφερε η μητέρα του τραυματία.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet