Νέα Ερυθραία: Πάρτι γενεθλίων σε κατάστημα παρά τη διάγνωση παιδιού με Covid-19
zougla.gr
Κοινωνία

Νέα Ερυθραία: Πάρτι γενεθλίων σε κατάστημα παρά τη διάγνωση παιδιού με Covid-19

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε στο zougla.gr πολίτης, η οποία με τα περιεχόμενά της εγείρει διάφορα ερωτήματα σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας και την τήρηση των κανονισμών, και μάλιστα ενώ ανακοινώνονται συνεχώς μέτρα που στοχεύουν στην προστασία των χώρων διασκέδασης από την «εισβολή» της Covid-19. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην καταγγελία του, ένα παιδί, αφού βρέθηκε θετικό στον ιό σε κατασκήνωση την οποία είχε επισκεφτεί, πήγε την ημέρα της διάγνωσής του, την Τρίτη 13 Ιουλίου, σε πάρτι γενεθλίων σε μαγαζί καφέ-μπαρ στη Νέα Ερυθραία που λειτουργεί και ως χώρος εκδηλώσεων και το οποίο διατηρεί αδερφός γνωστής πρώην ολυμπιονίκη. Στο πάρτι αυτό παρίσταντο περίπου 20 ακόμη μικρά παιδιά, αναφέρει η καταγγελία.

Το πρωί της Τρίτης βρέθηκε το παιδί θετικό στην Covid-19, το απόγευμα της ίδιας ημέρας πήγε να παίξει με 20 άλλα παιδιά, ενώ δεν είχε πραγματοποιηθεί απολύμανση στο κατάστημα, το ελάχιστο μέτρο προστασίας δηλαδή που θα μπορούσε να έχει τηρηθεί. 

Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως ο Δήμος Κηφισιάς είναι ενήμερος για το περιστατικό, όμως δεν προχώρησε σε κάποια ενέργεια. Ο πολίτης στην καταγγελία του ανέφερε πως παρά τη διάγνωση του παιδιού με Covid-19, το μαγαζί δεν σταμάτησε να λειτουργεί, το πάρτι γενεθλίων πραγματοποιήθηκε κανονικά και δεν υπήρξε καμία απολύμανση του χώρου, την ημέρα του πάρτι ή κάποια από τις επόμενες.

Φυσικά, το κατάστημα συνεχίζει ακόμη να λειτουργεί και να φιλοξενεί κόσμο στους χώρους του, κόσμο που δεν γνωρίζει τι στάση διατηρείται στον χώρο απέναντι στην πανδημία και τους κινδύνους της. 

Δεν θα έπρεπε να ακυρωθεί το πάρτι και να μπουν σε καραντίνα όλα τα παιδιά και οι γονείς τους, έστω έως ότου ελεγχθούν για να διαπιστωθεί αν έχουν κολλήσει Covid-19, αλλά και να απολυμανθεί ο χώρος πριν μπουν οι επόμενοι πελάτες; 

Αναρωτιέται κανείς, λοιπόν, πώς μπορεί να αρχίσει η συζήτηση περί διαχωρισμού των χώρων διασκέδασης σε «αμιγείς» και «μεικτούς», σε χώρους αυστηρά για εμβολιασμένους κατά της Covid-19 πελάτες δηλαδή, όταν είμαστε ακόμη στο σημείο στο οποίο ένα κατάστημα πραγματοποιεί πάρτι με 20 ανήλικα παιδιά, ενώ ένα από αυτά είναι θετικό στον ιό…

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet