Νέες δραστηριότητες στον Καλοκαιρινό Παιδότοπο του Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Νέες δραστηριότητες στον Καλοκαιρινό Παιδότοπο του Δήμου Κηφισιάς

Στο πλαίσιο του εμπλουτισμού των δραστηριοτήτων που προσφέρει ο «Καλοκαιρινός Παιδότοπος» της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κηφισιάς έχουν ενταχθεί νέα προγράμματα που δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν νέες ικανότητες και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον χρόνο τους.

Τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του «Καλοκαιρινού Παιδότοπου» από φέτος παρακολουθούν και θεατρικές παραστάσεις. Συγκεκριμένα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το έργο «Ονειροφάγος» του Μίκαελ Έντε, το οποίο παρουσιάστηκε την Τρίτη 7 Ιουλίου στο 2ο και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς και την Πέμπτη 8 Ιουλίου στο 4ο Δημοτικό και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εντάσσεται και η «περιβαλλοντική αγωγή» με τα παιδιά μέσα από τη διερεύνηση, το παιχνίδι και τη συζήτηση να εξοικειώνονται με το περιβάλλον και να μαθαίνουν να το σέβονται. Οι μικροί μαθητές αναπτύσσουν βιωματική σχέση με τη φύση, καλλιεργώντας τα δικά τους φυτά, με τη βοήθεια γεωπόνου.

Για πρώτη φορά φέτος οι μικροί φίλοι του Καλοκαιρινού Παιδότοπου έχουν «υιοθετήσει» μεταξοσκώληκες καταγράφοντας τον κύκλο της ζωής τους. Με το πρόγραμμα αυτό τα παιδιά γνωρίζουν τον παραδοσιακό τρόπο εκτροφής τους, την επεξεργασία του κουκουλιού μέχρι και την παραγωγή του μεταξιού!

Το φετινό πρόγραμμα καταρτίστηκε από ομάδα ειδικών της Κοινωνικής Μέριμνας και τον πρόεδρό της Απόστολο Κασιούρα. Στον «Καλοκαιρινό Παιδότοπο» συμμετέχουν 460 παιδιά τα οποία απασχολούνται δημιουργικά από παιδαγωγούς με ομαδικά παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες όπως: ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές, γυμναστική, μουσική, σκάκι, κ.λπ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet