Νίκησαν οι γονείς στην Κηφισιά – Ο Δήμος θα συνδράμει μαθητές με ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση
epixeiro.gr
Κοινωνία

Νίκησαν οι γονείς στην Κηφισιά – Ο Δήμος θα συνδράμει μαθητές με ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση

Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Κηφισιάς, με μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων των σχολείων του Δήμου, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση παράστασης γονέων στο δημαρχείο και συνάντηση με τον δήμαρχο, όπως αναφέρει το Δ.Σ. της Ένωσης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση αποφασίστηκε σε συνέχεια της κοινής επιστολής 15 Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και αφορούσε την άμεση υλοποίηση της δέσμευσης του δημάρχου για την παροχή εξοπλισμού σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς που αδυνατούν να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Όπως επισημαίνουν οι γονείς, «κοινή ήταν η διαπίστωση ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει απρόσκοπτα να είναι σε θέση να υπηρετήσουν το εκπαιδευτικό τους έργο και σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες, καθώς επίσης όλοι οι μαθητές/τριες να έχουν την δυνατότητα ισότιμα να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Συνεχίζοντας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κηφισιάς αναφέρει χαρακτηριστικά:

Δεδομένου ότι το υπουργείο Παιδείας που είναι αρμόδιο δεν τήρησε καμία υπόσχεση για παροχή εξοπλισμού μέχρι τώρα, ο Δήμος πρέπει να σταθεί αρωγός.

Η συνάντηση κατέληξε ως εξής:

  • Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να καλύψει τον εξοπλισμό σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες δυσκολίες (π.χ. παιδιά που συνδέονται μέσω κινητού, αδέρφια στην ίδια εκπαιδευτική βαθμίδα που πρέπει να συνδεθούν ταυτόχρονα).
  • Άμεσα θα ανατεθεί με ευθύνη του δημάρχου στο τμήμα Πληροφορικής του Δήμου ο προσδιορισμός των προδιαγραφών των Η/Υ και tablet και παράλληλα θα γίνει έρευνα αγοράς για την διαθεσιμότητα του απαιτούμενου αριθμού.
  • Τα στοιχεία από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων θα πρέπει να δοθούν το αργότερο έως την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης των διευθυντών θα δοθεί συγκεκριμένος αριθμός ανά δημοτικό σχολείο ή νηπιαγωγείο.

Επιμείναμε ιδιαίτερα ότι σε καμία περίπτωση σε μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για τον εξοπλισμό το οικογενειακό εισόδημα αφού αποτελεί ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και οι διευθυντές δεν έχουν αρμοδιότητα να ζητήσουν αυτά τα στοιχεία.

  • Καλούμε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων άμεσα να συλλέξουν τον αριθμό των μαθητών που δεν συμμετέχουν στις ηλεκτρονικές τάξεις, που παρακολουθούν από κινητό και των μαθητών που συμμετέχουν μόνο από τηλεφωνική σύνδεση σταθερού τηλεφώνου.
  • Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια προκειμένου άμεσα να δοθεί λύση.

Συνεχίζουμε στην κοινή προσπάθεια και παρακολουθούμε την εξέλιξη της διαδικασίας.

Για το ίδιο θέμα η δημοτική αρχή αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Συνάντηση συνεργασίας είχε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κηφισιάς με τον δήμαρχο Κηφισιάς, Γιώργο Θωμάκο, ο οποίος πάντοτε προσπαθεί να ανταποκριθεί στα σωστά και δίκαια αιτήματά τους, εκτιμώντας την αποστολή και το έργο τους, πάντα στο πλαίσιο μιας αγαστής συνεργασίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση συνεργασίας για το θέμα διάθεσης tablets- laptops από τον Δήμο μας σε μαθητές και μαθήτριες που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν πραγματικές και ανυπέρβλητες οικονομικές δυσκολίες.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου είναι όλα τα παιδιά να μπορούν να έχουν πρόσβαση στη μόρφωση και απρόσκοπτα να συμμετάσχουν στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης. Ο Δήμος Κηφισιάς κινείται παράλληλα με την προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να καλυφθούν τέτοιου είδους ανάγκες.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος έχει αποστείλει από την αρχή του μήνα προσωπική επιστολή προς όλους τους διευθυντές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και τους Συλλόγους Γονέων, ζητώντας τους να παρέχουν στον Δήμο τον αριθμό tablets- laptops  που χρειάζονται για τις ανάγκες των μαθητών. Για τη διευκόλυνση της καταγραφής ζητείται ο αριθμός των απόρων οικογενειών, των μονογονεϊκών χαμηλού εισοδήματος, των τρίτεκνων και των πολυτέκνων, καθώς και ειδικών περιπτώσεων που χρήζουν αντικειμενικά ενίσχυσης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Κηφισιάς, έχει δρομολογηθεί αγορά συσκευών tablets για τους μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων και laptops για τους μαθητές των Λυκείων, που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και θα τους διατεθούν για όσο διάστημα χρειαστεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet