Να χρησιμοποιούν ποδήλατο για τη μετακίνηση στη δουλειά συνιστά στους δημότες του ο Δήμος Κηφισιάς
Κοινωνία

Να χρησιμοποιούν ποδήλατο για τη μετακίνηση στη δουλειά συνιστά στους δημότες του ο Δήμος Κηφισιάς

Στην πανευρωπαϊκή καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών με στόχο τη μετακίνηση από και προς τη δουλειά με το ποδήλατο, που διοργανώνεται και στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), για 9η συνεχή χρονιά, από τις 18 έως τις 31 Μαΐου, συμμετέχει ο Δήμος Κηφισιάς.

Όπως σημειώνει η δημοτική αρχή, ειδικά σήμερα, που ο καιρός είναι καλός και οι ειδικοί συνιστούν την αποφυγή του συνωστισμού στα μέσα μεταφοράς, οι πολίτες του Δήμου Κηφισιάς μπορούν να δοκιμάσουν να μετακινηθούν από και προς τη δουλειά τους με ποδήλατο, ειδικά εάν εργάζονται κοντά στον χώρο διαμονής τους.

Στη Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς υπάρχει δίκτυο ποδηλατοδρόμων που διέρχεται από τις οδούς Στροφιλίου – Εμμ. Μπενάκη – Β. Αμαλίας – Δηληγιάννη – Κασαβέτη – Λεβίδου – Κολοκοτρώνη – Πεντέλης – Καποδιστρίου – Καραϊσκάκη – Γούναρη – Ρόδου – Απόλλωνος – Εθν. Στρατού, με συνολικό μήκος 5,1 χλμ.

Στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας ο υφιστάμενος ποδηλατόδρομος διέρχεται από τις οδούς Γ. Παπανδρέου – Κ. Βάρναλη – Δαβάκη – Β. Ηπείρου – Παπαναστασίου – Σεφέρη – Εθνικής Αντιστάσεως – Σεβδικίου – Γρηγορίου Ε’ – Καζαντζάκη & Λ. Ακρίτα, με συνολικό μήκος 5,8 χλμ., ενώ στη Δημοτική Ενότητα Εκάλης ο ποδηλατόδρομος διέρχεται από την οδό Ρόδων, συνολικού μήκους 3,8 χλμ.

«Το “Με ποδήλατο στη δουλειά” είναι ένας φιλικός διαγωνισμός στο πλαίσιο της προαναφερόμενης καμπάνιας, κατά τον οποίο κάθε πολίτης καταχωρεί τα χιλιόμετρα και τις διαδρομές που κάνει από το σπίτι στη δουλειά και πίσω, από τις 18 έως και τις 31 Μαΐου. Οι δημότες μας μπορούν να εγγραφούν στον διαγωνισμό από την ιστοσελίδα του, επιλέγοντας τον οργανισμό Δήμος Κηφισιάς».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Υποδομών, Ενέργειας κι Εκτέλεσης του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού, Αλέξης Μακρής, ενημερώνει τους δημότες ότι η μετακίνηση με το ποδήλατο στον Δήμο Κηφισιάς ενισχύεται ως εξής:

  • Μέσω του ολοκληρωμένου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), χαράσσεται πολιτική ενίσχυσης των ήπιων μορφών μετακίνησης, με την υλοποίηση των σχετικών αστικών αναπλάσεων.
  • Με την υλοποίηση του έργου πίστας «skateboard» στον Δήμο Κηφισιάς. H μελέτη έχει ήδη ολοκληρωθεί για το «skatepark», και σύντομα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες διεξαγωγής του σχετικού διαγωνισμού. Ο χώρος που έχει επιλεγεί βρίσκεται στην οδό Γεωργίου Λύρα, Κάτω Κηφισιάς.
  • Με την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης τμημάτων των ποδηλατοδρόμων στον Δήμο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet