Νεκρός 52χρονος εργαζόμενος στον Δήμο Κηφισιάς – Συλλυπητήρια από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής
Κοινωνία

Νεκρός 52χρονος εργαζόμενος στον Δήμο Κηφισιάς – Συλλυπητήρια από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους συναδέλφους του 52χρονου εργαζομένου που έχασε τη ζωή του στον Δήμο Κηφισιάς.

Όπως αναφέρει, «προπαραμονή της αλλαγής του χρόνου ο συνάδελφος οδηγός, 52 ετών, πατέρας δύο παιδιών, άφησε την τελευταία του πνοή στο τιμόνι του απορριμματοφόρου από παθολογικά αίτια».

«Γίνεται πλέον αντιληπτό η αναγκαιότητα των προληπτικών εξετάσεων και της ύπαρξης Ιατρών Εργασίας σε μόνιμη βάση στους δήμους» σημειώνει το Συνδικάτο και προσθέτει: «Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει. Στη μεγάλη πλειοψηφία των δήμων προληπτικές εξετάσεις δεν γίνονται με υπαιτιότητα των δημοτικών αρχών. Το ίδιο συμβαίνει και με τους Ιατρούς Εργασίας, όπου στους περισσότερους δήμους είναι με συμβάσεις. Το ζήτημα της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων οι δημοτικές αρχές το βλέπουν ως κόστος. Ένα κόστος που  προσπαθούν με κάθε τρόπο να το περιορίσουν.

Καλούμε τα Σωματεία τώρα να απαιτήσουν προληπτικές εξετάσεις για το προσωπικό. Να μην υπάρχει δήμος που δεν θα έχει μόνιμο Ιατρό Εργασίας, άμεσα να προχωρήσουν στη δημιουργία επιτροπών υγείας και ασφάλειας.

Για ακόμα μια φορά εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του συναδέλφου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet