Ν. Χιωτάκης: «Η παρούσα αρχή δεν θα εφαρμόσει την αξιολόγηση»
Κοινωνία

Ν. Χιωτάκης: «Η παρούσα αρχή δεν θα εφαρμόσει την αξιολόγηση»

Την πλήρη αντίθεση του στο νόμο Ν.4250/2014 για τη συγκριτική αξιολόγηση του προσωπικού στους ΟΤΑ εκφράζει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Κωνσταντίνο Ασκούνη αλλά και προς το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς, ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης και δηλώνει ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν πρόκειται να προχωρήσει στη διαδικασία αξιολόγησης.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμε πρόεδρε της ΚΕΔΕ,
Αγαπητοί συνεργάτες, 

Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να δηλώσω κατηγορηματικά την πλήρη αντίθεση μου στον νόμο 4250/2014 για τη συγκριτική αξιολόγηση του προσωπικού στους ΟΤΑ.

Η παρούσα δημοτική αρχή δεν πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή τη μέθοδο αξιολόγησης που προβλέπει ο Ν.4250/2014, του οποίου οι διατάξεις είναι πάρα πολύ αρνητικές για τους εργαζόμενους, αφού καθορίζονται εκ των προτέρων τα ποσοστά και οι κλίμακες βαθμολόγησης. Με τον τρόπο αυτό, η διαδικασία αξιολόγησης, που σκοπό θα πρέπει να έχει την αξιοποίηση των εργαζομένων και τη βελτίωση της απόδοσής τους, με γνώμονα την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, συνδέεται απολύτως με διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Όπως έχω δηλώσει κατ΄ επανάληψη και στο παρελθόν, δεν είμαστε κατά της αξιολόγησης των υπαλλήλων στους ΟΤΑ, πρέπει όμως να γίνει με καθαρά αντικειμενικά κριτήρια και να μη συνδέεται με απολύσεις και διαθεσιμότητες.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να ανοίξει τη διαδικασία προσλήψεων στους Δήμους, αναζητείται προσωπικό προς απόλυση από τον δημόσιο τομέα για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet