Ξεκίνησαν οι συναντήσεις της Ακαδημίας Γονέων του Κ.Π. «Προνόη»
Κοινωνία

Ξεκίνησαν οι συναντήσεις της Ακαδημίας Γονέων του Κ.Π. «Προνόη»

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 η 1η συνάντηση του δευτέρου κύκλου του προγράμματος «Από το Α ως το Ω. Μια Ακαδημία για Γονείς» στον Δήμο Κηφισιάς με θέμα «Προάγουμε την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών μας»

Η προσκεκλημένη ομιλήτρια κ. Ελένη Τζαβέλα, αναπτυξιακή ψυχολόγος MSc – ψυχοθεραπεύτρια Γνωσιακής – Συμπεριφορικής Κατεύθυνσης, παρουσίασε με διαδραστικό και άμεσο τρόπο την έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας και τη σημασία της στη διαμόρφωση συγκροτημένων προσωπικοτήτων που διακρίνονται από προσαρμοστικότητα, θετικότητα, αισιοδοξία και την ικανότητα να χειρίζονται τις αντιξοότητες και τις προκλήσεις. Τα κύρια συστατικά της ψυχικής ανθεκτικότητας είναι η επάρκεια, η αυτοπεποίθηση, η σύνδεση, οι δεσμοί με κοινωνικά δίκτυα, η αίσθηση ελέγχου, και η ικανότητα να διαχειρίζεται κανείς τις προκλήσεις. Στη συνάντηση απηύθυνε χαιρετισμό η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη», Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η «Ακαδημία για Γονείς» συνδιοργανώνεται από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού, το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς –ΟΚΑΝΑ και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Κηφισιάς. Υπεύθυνη του Προγράμματος «Από το Α ως το Ω. Μια Ακαδημία για Γονείς» στον Δήμο Κηφισιάς είναι η κ. Σωτηρία Μακαρώνη, ψυχολόγος Υγείας MSc – ψυχοθεραπεύτρια, επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Π. «Προνόη».

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μια φορά τον μήνα στον χώρο του Κ.Π. «Προνόη» (Δήλου 10, 14562, Κηφισιά). Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 με θέμα «Συμπεριφορές Υψηλού Κινδύνου: Ο ρόλος της οικογένειας».\

Για περισσότερες πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: τηλ 210 8082673 και ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected], εργάσιμες ημέρες και ώρες 9:00 – 13:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet