Ξεκίνησε η επισκευή του 1ου Δημοτικού Νέας Ερυθραίας
Κοινωνία

Ξεκίνησε η επισκευή του 1ου Δημοτικού Νέας Ερυθραίας

Έλεγχος καταλληλότητας του κτηρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας διενεργήθηκε από τεχνική εταιρεία, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι τρεις αίθουσες του ορόφου και το Γραφείο Διευθυντή έχουν σοβαρά προβλήματα και χρήζουν άμεσης αποκατάστασης.

Σύμφωνα με την ακόλουθη ανακοίνωση του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου έχουν ξεκινήσει εργασίες συντήρησης και επισκευής προκειμένου να παραδοθεί άμεσα προς λειτουργία το μεγαλύτερο τμήμα του Σχολείου, ενώ δρομολογείται η μεταφορά στον χώρο του Σχολείου λυόμενων αιθουσών.

Κατά το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαρτίου διενεργήθηκε, για λογαριασμό του Δήμου Κηφισιάς και υπό την εποπτεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, σειρά ελέγχων καταλληλότητας όλου του κτηρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας, από εξειδικευμένη τεχνική εταιρεία πιστοποιημένη με συστήματα διαχείρισης και πιστοποιημένους τεχνικούς. Συγκεκριμένα, έγινε χρήση οργάνων μέτρησης υπερήχων και ανίχνευσης οπλισμού και διενεργήθηκαν πέντε μετρήσεις ανά m2.

Εκδόθηκε τεχνική Έκθεση αποτελεσμάτων στην οποία αναφέρονται λεπτομερώς και ανά αίθουσα, ο αριθμός μετρήσεων και τα ευρήματα. Έτσι, γνωρίζουμε σε ποια σημεία η κατάσταση κρίνεται ικανοποιητική, που συνίστανται συντηρήσεις και επισκευές και σε ποια σημεία άμεσες επισκευές.

Τρεις αίθουσες του ορόφου και το Γραφείο Διευθυντή έχουν σοβαρά προβλήματα και χρήζουν άμεσης αποκατάστασης. Οι αίθουσες αυτές δεν θα χρησιμοποιηθούν για αόριστο χρονικό διάστημα έως την αποκατάστασή τους. Η σχετική τεχνική Έκθεση αποτελεσμάτων της εταιρείας επιβεβαιώθηκε με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 10124/9-3-2015 έγγραφο του διευθυντή της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Κηφισιάς, που εγκρίνει τις προτεινόμενες επεμβάσεις για την άρση της επικινδυνότητας του κτιρίου.

Ήδη ξεκίνησαν από την Τρίτη (10-3) εργασίες συντήρησης και επισκευής προκειμένου να παραδοθεί άμεσα προς λειτουργία το μεγαλύτερο τμήμα του Σχολείου. Ταυτόχρονα, προετοιμάζουμε την αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων όπου υπάρχουν και τη μεταφορά λυόμενων αιθουσών για την περαιτέρω συνέχιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς

Γιώργος Θωμάκος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet