Οι πρώτοι αποχιονισμοί στην Κηφισιά – Σε πλήρη διάταξη… μάχης οι δυνάμεις του Δήμου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Οι πρώτοι αποχιονισμοί στην Κηφισιά – Σε πλήρη διάταξη… μάχης οι δυνάμεις του Δήμου

Σε επιχειρησιακή  ετοιμότητα για να παρέμβουν όπου κριθεί αναγκαίο βρίσκονται οι εργαζόμενοι και τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου διαθέτει 4 αλατιέρες και 9 οχήματα που πραγματοποιούν εκχιονισμό (JCB, Bobcat, unimog). Σε αυτή τη δύναμη προστίθενται και τα οχήματα της Περιφέρειας Αττικής και της ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών τα οποία βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Το πρωί της Κυριακής 23 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε ρίψη άλατος και αποχιονισμός με unimogs από την Πολιτική Προστασία του Δήμου σε περιοχές της Εκάλης, της Πολιτείας και γύρω από τα νοσοκομεία ΚΑΤ και Αγίων Αναργύρων. Τις βραδινές ώρες, εάν κριθεί αναγκαίο, θα επαναληφθεί ρίψη αλατιού σε ανηφορικούς και δύσκολους δρόμους του Δήμου.

Σε επιφυλακή θα είναι όλες οι δυνάμεις μέχρι τη λήξη της κακοκαιρίας. Ο Δήμος Κηφισιάς έχει εξασφαλίσει και συνεργασία με ιδιώτες σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη ενίσχυσης των δυνάμεών του.

Επαρκής είναι η ποσότητα αλατιού για την αντιμετώπιση του παγετού στο οδικό δίκτυο, αλλά και για τις ανάγκες των κατοικιών. Ωστόσο, παρακαλούνται οι πολίτες να προμηθεύονται μία σακούλα ανά νοικοκυριό.

Με σχεδιασμό και πρόγραμμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς θα πραγματοποιηθεί -εάν χρειαστεί- ο εκχιονισμός του δημοτικού οδικού δικτύου. Η Περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσει στο άνοιγμα κεντρικών οδικών αρτηριών όπως Λεωφόρο Κηφισιάς, Ελευθερίου Βενιζέλου, Θησέως, καθώς και Χαριλάου Τρικούπη και Γεωργίου Λύρα.

Ο Δήμος ζητά από τους κατοίκους να μην παρκάρουν σε στενούς δρόμους τα οχήματά τους και από τις δύο πλευρές, γιατί παρεμποδίζουν την πρόσβαση των οχημάτων που πραγματοποιούν ρίψη αλατιού. Επίσης τους ενημερώνει ότι απαγορεύεται η  απόθεση στους δρόμους ογκωδών και κηπαίων καθ΄όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet