Ολοκληρώθηκε το webinar για τις προκλήσεις επανασύνδεσης της σχολικής κοινότητας μετά την Covid-19
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε το webinar για τις προκλήσεις επανασύνδεσης της σχολικής κοινότητας μετά την Covid-19

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 το διαδικτυακό σεμινάριο «Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της επανασύνδεσης στη σχολική κοινότητα κατά τη διάρκεια της Covid-19. Το Πριν, το Τώρα και το Μετά», που οργάνωσε η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

Το διαδικτυακό σεμινάριο χαιρέτισαν, με παρέμβασή τους, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σ. Ζαχαράκη, καθώς και ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Α. Θεοχάρης και το παρακολούθησαν συνολικά περισσότεροι από 800 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων, τόσο μέσω της πλατφόρμας WebEx, όσο και μέσω ζωντανής αναμετάδοσης από κανάλι του YouTube.

Το σεμινάριο συντόνισε η κ. Σωτηρία Μακαρώνη, ψυχολόγος Υγείας MSc, επιστημονικά υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς «Προνόη», σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, υπ. διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις επιπτώσεις από το κλείσιμο των σχολείων στους μαθητές/τριες, τις οικογένειες, και στους/τις εκπαιδευτικούς, στην επιστροφή σε μία καινούργια πραγματικότητα στα σχολεία, όπου οι μαθητές/τριες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής μετά το lock-down, καθώς και στην καλλιέργεια των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων, που αποτελούν τώρα προτεραιότητα.

Τονίστηκε επίσης, η ανάγκη της πρόληψης και η σημασία της εφαρμογής προγραμμάτων πρόληψης και Αγωγής Υγείας εντός σχολικού πλαισίου, η σημασία της διαδικασίας επανασύνδεσης με τεχνικές που μπορούν να εφαρμόσουν οι εκπαιδευτικοί, προκειμένου να διατηρηθούν οι δεσμοί και η συνοχή στην τάξη, η ανάγκη αναγνώρισης, ενίσχυσης και στήριξης των εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και η ανάγκη συνεργασίας με τους γονείς.

Παρουσιάστηκαν, τέλος, πρακτικά παραδείγματα δραστηριοτήτων που μπορούν να υλοποιηθούν μέσα στην τάξη και δόθηκαν πρακτικές οδηγίες στήριξης των εκπαιδευτικών και συνεργασίας με τους γονείς. Όπως είπε η κ. Μακαρώνη, «είναι ώρα να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ».

Μετά το τέλος της παρουσίασης, δόθηκε χρόνος για ερωτήσεις και διάλογο με τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και απαντήθηκαν από την ομιλήτρια ερωτήματα που αφορούσαν κυρίως στη διαχείριση των μαθητών/τριών μετά την επάνοδό τους το σχολείο. Επίσης, υποβλήθηκαν περισσότερες από 20 ερωτήσεις και μέσω της φόρμας υποβολής ερωτημάτων, οι οποίες θα απαντηθούν από την ομιλήτρια και τους συνεργάτες της και οι σχετικές απαντήσεις θα αποσταλούν στους/στις εκπαιδευτικούς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων στην αξιολόγηση του σεμιναρίου (συνολικά 479 απαντήσεις εκπαιδευτικών), το 96,4% δήλωσαν ότι έχουν αποκτήσει νέες ή/και σημαντικές γνώσεις από τη συμμετοχή τους στο webinar, ενώ, αντίστοιχα, το 94,5% δήλωσαν πως θα τους ενδιέφερε να παρακολουθήσουν και άλλα διαδικτυακά σεμινάρια σε αντίστοιχα θέματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet