Ομάδες Γονέων διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη»
Κοινωνία

Ομάδες Γονέων διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη»

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  του Δήμου Κηφισιάς- ΟΚΑΝΑ «Προνόη» διοργανώνει Ομάδες Γονέων που θα ξεκινήσουν, όπως ενημερώνει το Κέντρο, στο άμεσο χρονικό διάστημα. Οι ομάδες θα είναι βιωματικές, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι οι γονείς θα έχουν  την ευκαιρία μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες που σχετίζονται με τους στόχους των  σεμιναρίων.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν Ομάδες Γονέων με θέμα:

1. «Ανακαλύπτω,ονειρεύομαι, σχεδιάζω και δρω στον γονεϊκό μου ρόλο». Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν, να εκτιμήσουν και να μάθουν να χρησιμοποιούν τις ικανότητές τους ενδυναμώνοντας τον ρόλο τους, με προσανατολισμό την αλλαγή και την αξιοποίηση των προσωπικών τους αποθεμάτων.

Η ομάδα θα πραγματοποιηθεί σε οκτώ συναντήσεις κάθε Τετάρτη 10:00-12:00 και θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018. Συντονίστριες της ομάδας είναι η ψυχολόγος Υγείας, ψυχοθεραπεύτρια, υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Σωτηρία Μακαρώνη και η κοινωνική λειτουργός, ψυχοθεραπεύτρια Αρχοντούλα Αλεξάκη-Αναστασοπούλου.

2. «Φροντίζω και φροντίζομαι στον γονεϊκό μου ρόλο».  Στο σεμινάριο αυτό οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία ν΄ ανακαλύψουν εσωτερικές και εξωτερικές πηγές φροντίδας και υποστήριξης. Ο γονεϊκός ρόλος είναι πολύ σημαντικός και δύσκολος και χρειάζεται να δώσουμε τον «χώρο» για να «θρέψουμε» το δυναμικό μας, γατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε και τις δυνάμεις και τις αξίες των παιδιών.

Η ομάδα θα ολοκληρωθεί σε οκτώ συναντήσεις που θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη 17:30-  19:00 και θα ξεκινήσει την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018. Συντονίστρια της ομάδας είναι η κοινωνική λειτουργός, ψυχοθεραπεύτρια και οικογενειακή σύμβουλος Διονυσία Γιαννοπούλου.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στις ομάδες καλούνται να δηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους καθότι υπάρχουν λίγες ακόμη διαθέσιμες θέσεις. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.pronoi.org.gr, καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου 210 8082673 ή στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» (Δήλου 10, Κηφισιά). Οι συναντήσεις θα διεξάγονται στον χώρο του Κέντρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet