Ομιλία «Από πού έρχεται και που πηγαίνει η Τουρκία» στο Ελεύθερο Παν/μιο
Κοινωνία

Ομιλία «Από πού έρχεται και που πηγαίνει η Τουρκία» στο Ελεύθερο Παν/μιο

Το θέμα «Από πού έρχεται και που πηγαίνει η Τουρκία» θα παρουσιαστεί στο Σεμινάριο Σύγχρονης Ιστορίας του Ελεύθερου Πανεπιστήμιου του Δήμου Κηφισιάς την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, από τις 19:15 έως τις 21:00, στην Έπαυλη Δροσίνη (Βιβλιοθήκη Δήμου, Αγ. Θεοδώρων & Κυριακού, Κηφισιά).

Το επίκαιρο αυτό θέμα θα παρουσιάσει ο πρέσβης επί τιμή Βασίλης Μούτσογλου, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του με τίτλο «Τουρκία: Η ανέλιξη της προσωπικότητας του κράτους» (εκδ. Bookstars – Γιωγγαράς, 2016).

Ο κ. Βασίλης Μούτσογλου είναι διπλωματικός (πληρεξούσιος υπουργός Α΄ ε.τ.), πολιτικός επιστήμων (πτυχιούχος της ΠΑΣΠΕ). Γεννήθηκε και σπούδασε στην Πόλη, και πέραν της Παντείου είναι και απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κωνσταντινουπόλεως.

O εισηγητής στο βιβλίο του εξετάζει την ιστορία της Τουρκίας από την ίδρυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέχρι τη σύγχρονη εποχή, με πύκνωση της ανάλυσης όσο πλησιάζει τον 19ο αιώνα και μέχρι το τέλος του 2015, ενώ σε ορισμένες περιόδους η διήγηση και ανάλυση γίνεται πιο διεξοδική. Στο επίμετρο γίνεται αναφορά στους παράγοντες που συνέβαλαν στον σχηματισμό της προσωπικότητας της Τουρκίας, καθώς και στα στοιχεία που επηρεάζουν την έκφρασή της.

Την επιμέλεια και τον συντονισμό των σεμιναρίων έχει αναλάβει ο διδάκτωρ σύγχρονης Ιστορίας, Βλάσης Αγτζίδης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet