Οργανώνονται οι εθελοντές του Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Οργανώνονται οι εθελοντές του Δήμου Κηφισιάς

Οι πολίτες του Δήμου Κηφισιάς οργανώνονται, όπως ενημερώνει ο Δήμος, για να δουλέψουν ομαδικά στην πόλη για το καλό της. Τον τόνο του εθελοντισμού, της προσφοράς και της παρέμβασης δίνουν ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος και η αρμόδια αντιδήμαρχος Ζέτη Κασιμάτη.

Το πρώτο βήμα έγινε με το κάλεσμα των πολιτών μέσω του portal του Δήμου. 80 πολίτες διαφορετικών καταβολών και όλων των ηλικιών δήλωσαν τη συμμετοχή τους. Κοινός στόχος τους να βοηθήσουν, σύμφωνα με τον Δήμο, σε τομείς όπως το Περιβάλλον, οι Κοινωνικές Δομές, η Παιδεία, η Υγεία, η Ζωοφιλία κ.ά.

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των πολιτών προκειμένου να γνωριστούν και να δημιουργηθούν οι ομάδες παρέμβασης ανά τομέα.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους συνεχάρη που θέλουν να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους για την πόλη. «Αγαπάτε την πόλη μας, είστε πολίτες της πόλης μας και νοιάζεστε για το τι γίνεται έξω από την πόρτα του σπιτιού σας» επεσήμανε ο κ. Θωμάκος και πρόσθεσε «έχουμε ανάγκη τους εθελοντές και τους χορηγούς, σε αρκετές περιπτώσεις είμαστε δεμένοι με τις αλυσίδες της γραφειοκρατίας, άνθρωποι σαν εσάς μπορούν να μας βοηθήσουν να πάμε πιο πέρα».

Η κα Κασιμάτη από την πλευρά της επεσήμανε ότι οι ομάδες παρέμβασης θα δρουν ανά τομέα δράσης, ωστόσο σε δύσκολες καταστάσεις όλοι μαζί θα κινούνται για το καλό της πόλης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Εκάλης, Δημήτρης Λιανός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Έφη Κούτση, Πάνος Ραυτόπουλος και η κοινοτική σύμβουλος Τερέζα Χλωρακιώτη, οι οποίοι ενημέρωσαν τους εθελοντές για τις δραστηριότητες και τις δράσεις στους τομείς τους.

Ακολούθως, οι εθελοντές έγιναν μικρές και μεγάλες ομάδες που συζήτησαν τις προτάσεις τους για να κάνουν, όπως τονίζει ο Δήμος, την πόλη πιο ανθρώπινη και δημιουργική, για να αναδείξουν τις ομορφιές της και την ιστορία της, για να στηρίξουν τις δράσεις του Δήμου..

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet