Ο Γ. Θωμάκος στο debate για την Παιδεία
Κοινωνία

Ο Γ. Θωμάκος στο debate για την Παιδεία

Το πρώτο «debate» μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε στο Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας με επίκεντρο τα θέματα παιδείας. Την εκδήλωση οργάνωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κηφισιάς. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Ο υποψήφιος δήμαρχος της «Δύναμης Ελπίδας- Συμμαχία Πολιτών» Γιώργος Θωμάκος ήταν στο πάνελ των ομιλιτών και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν, αποδεικνύοντας ότι ο συνδυασμός μας είναι έτοιμος με συγκεκριμένες προτάσεις και στον τομέα της Παιδείας.

Αναφερόμενος στη χρηματοδότηση του ενιαίου Δήμου μας για την Παιδεία, ο κ. Θωμάκος ξεκαθάρισε πως η διεκδίκηση των πόρων δεν γίνεται μόνο μέσω μελετών, αλλά και με επί τόπου παρεμβάσεις του δημάρχου στα υπουργεία. Επίσης, χρήματα για τις ανάγκες των σχολείων μπορούν να εξοικονομηθούν με την παραγωγή βιομάζας με τα κλαδέματα των κήπων, όπου μπορούν να δώσουν την απαιτούμενη ενέργεια σε χώρους με μεγάλες καταναλώσεις.

Στο θέμα της συντήρησης των σχολικών υποδομών αναφέρθηκε στη δέσμευση της «Δύναμης Ελπίδας» για πρόγραμμα τριών μηνών παρεμβάσεων και επισκευών προς άρση της επικινδυνότητας και των ανθυγιεινών καταστάσεων στα σχολεία. Παράλληλα μίλησε για την θέσπιση «Οργανισμού αντιμετώπισης προβλημάτων» στον οποίο θα συγκεντρώνονται, με ηλεκτρονικό τρόπο, τα λειτουργικά προβλήματα των σχολείων και εντός δέκα ημερών θα δίνεται η απάντηση.

Ο κ. Θωμάκος μίλησε για την αναγκαιότητα δημιουργίας Σχολής Γονέων, με θεματολογία ανάλογη των αιτημάτων γονέων όπως π.χ. ψυχολογία παιδιού, βία στα γήπεδα κ.τ.λ. Επίσης, μεταξύ άλλων, επανέλαβε την δέσμευσή του για διεκδίκηση της χρήσης της ΧΑΝ, μίλησε για αξιοποίηση αδιόριστων εκπαιδευτικών στα κοινωνικά φροντιστήρια, γιατρό ανά σχολικό συγκρότημα, ετήσιο φεστιβάλ νεολαίας, καθώς και για διαρκή διαβούλευση πάνω σε θέματα Παιδείας, με παρουσία της Ένωσης Γονέων αλλά και των συλλόγων γονέων.

Στο ευαίσθητο θέμα της σίτισης οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ο κ Θωμάκος πρότεινε «η βοήθεια στους μαθητές να γίνεται στο σπίτι και όχι στο σχολείο», προκειμένου να αισθάνονται πιο άνετα τα παιδιά και να μην στιγματίζονται.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος παρουσίασε ολοκληρωμένες προτάσεις για τα θέματα Παιδείας, αποδεικνύοντας ότι η νέα διοίκηση έχει υλοποιήσιμο πρόγραμμα που μπορούν να εμπιστευτούν οι πολίτες του ενιαίου Δήμου μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet