Ο Γ. Σγουρός στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο
Κοινωνία

Ο Γ. Σγουρός στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο

To Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτου στην Κηφισιά επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την πρόοδο των εργασιών του έργου «Προσθήκη δύο υπογείων και επισκευή, αποκατάσταση, ανακαίνιση υπαρχόντων κτηρίων και ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου». Το έργο, με προϋπολογισμό 11.500.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά με το έργο: «Σχεδόν έναν μήνα πριν παραδώσουμε τη σκυτάλη της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζουμε το έργο μας. Όπως είχαμε δεσμευτεί προχωρούμε την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, ενός Ιδρύματος με μοναδικές δραστηριότητες στη χώρα μας, αλλά και ευρύτερα στον ευρωπαϊκό χώρο, σε θέματα έρευνας της χλωρίδας. Ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα, ούτε ένα λεπτό δεν κατεβάσαμε τα μανίκια, αλλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε εντατικά προς όφελος των 5 εκατομμυρίων πολιτών της Αττικής».

Τον περιφερειάρχη Αττική συνόδευσε στην επίσκεψή του σύσσωμη η Διοικητική Επιτροπή του Ινστιτούτου, ο πρόεδρός της Αλέξανδρος Σαμαράς, ο ταμίας Γεώργιος Μελάς, το μέλος Δέσποινα Τομπάζη, η διευθύντρια του Ινστιτούτου Κυριακή Μαχαίρα, καθώς επίσης και ο κ. Δημήτριος Μπάζιος, εκπρόσωπος του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση και ενίσχυση κτηρίων του Ιδρύματος, που χρονολογούνται στις αρχές του 20ού αιώνα και τα οποία έχουν υποστεί ζημιές από τους σεισμούς.

Στη συνέχεια ο κ. Γ. Σγουρός επισκέφθηκε το κτήριο του θερμοκηπίου στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου ως Κέντρου Αριστείας στη Φυτογένεια και Φυτοπροστασία», προϋπολογισμού 515.083,63 ευρώ, έργο το οποίο κατασκευάστηκε υπό την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και έχει παραδοθεί οριστικά στο ΜΦΙ.

Αναλυτικότερα το έργο αφορά στην κατασκευή ενός πρωτοποριακού θερμοκηπίου υψηλής βιο-ασφάλειας για τη μελέτη και το χειρισμό αναδυόμενων επιβλαβών οργανισμών των φυτών, συμπεριλαμβανομένων των οργανισμών καραντίνας που υπόκεινται σε ειδικές φυτοϋγειονομικές διατάξεις. Πρόκειται για την πρώτη παρόμοια κατασκευή στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Μεσογείου, με μεγάλη σημασία για την επίλυση προβλημάτων φυτοϋγείας στην κατεύθυνση της πρόληψης των ζημιών στα φυτά από οργανισμούς και της ολοκληρωμένης αντιμετώπισής τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet