Ο Δήμος Κηφισιάς διεκδικεί και πετυχαίνει χρηματοδοτήσεις για έργα υποδομών
Κοινωνία

Ο Δήμος Κηφισιάς διεκδικεί και πετυχαίνει χρηματοδοτήσεις για έργα υποδομών

Με τον καλύτερο τρόπο ο Δήμος Κηφισιάς διεκδικεί και πετυχαίνει εγκρίσεις υψηλών χρηματοδοτήσεων για έργα υποδομών και αναβάθμισης της καθημερινότητας των πολιτών, όπως σημειώνει η δημοτική αρχή.

Ήδη έχουν εγκριθεί χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ για επτά προγράμματα του «Φιλόδημου» και δύο από το Πράσινο Ταμείο, γεγονός που αποδεικνύει τη συστηματική δουλειά που γίνεται από το αρμόδιο τμήμα Σχεδιασμού Χρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων του Δήμου, υπό την επίβλεψη του γενικού γραμματέα, Παναγιώτη Αντωνιάδη.

Στα χρηματοδοτούμενα έργα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και μάλιστα στα περισσότερα από αυτά έχουν πραγματοποιηθεί οι διαγωνισμοί για την επιλογή εργολάβου, ενώ κάποια άλλα βρίσκονται σε διαδικασία δημοπράτησης. Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, παρακολουθεί στενά την εξέλιξη και την ωρίμανση των έργων και με ενέργειες του, επιταχύνει τις διαδικασίες.

Ο κ. Θωμάκος δήλωσε σχετικά:

«Δουλεύουμε όλοι μαζί υπεύθυνα και συστηματικά, αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης, προκειμένου να κάνουμε ακόμα περισσότερα έργα σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη. Στα προγράμματα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του υπουργείου Εσωτερικών και του Πράσινου Ταμείου εξασφαλίσαμε μεγάλες χρηματοδοτήσεις για αναβάθμιση του εξοπλισμού μας στην Καθαριότητα (νέα απορριμματοφόρα κ.ά.)  κι έργα για τη νέα γενιά (συντήρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου ΔΑΚ Πολιτείας, πυρασφάλεια στα σχολεία). Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους του Δήμου μας που συνεργάζονται στη διεκδίκηση και σε διάφορα στάδια υλοποίησης των έργων, καθώς και τους συναρμόδιους αντιδημάρχους και εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους που εργάστηκαν και εργάζονται για να πετύχουμε ακόμα πιο υψηλούς στόχους».

Αναλυτικά τα έργα από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και τα έργα του Πράσινου Ταμείου

«ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»

  • «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΑΚ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ» 405.478,40 ευρώ.

Με το  έργο αυτό στο Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΚ Πολιτείας θα πραγματοποιηθούν σημαντικές επισκευές όπως η στεγάνωση και  θερμομόνωση της οροφής, η τοποθέτηση ειδικού εξαερισμού στα αποδυτήρια, η αντικατάσταση  κουφωμάτων με νέα ενεργειακά (θερμοδιακοπτόμενα), η αντικατάσταση του ξύλινου αθλητικού δαπέδου (παρκέ), η προμήθεια οργάνων εκγύμνασης ενώ θα γίνουν εργασίες διαμόρφωσης  πρόσβασης ΑμεΑ.

Το έργο βρίσκεται σε διαδικασία κατακύρωσης σε ανάδοχο.

  • «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ, ΟΧΗΜΑΤΩΝ Η/ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ» 396.800,00 ευρώ

Με την ολοκλήρωση της προμήθειας ο στόλος της υπηρεσίας Καθαριότητας θα ενισχυθεί με διαξονικό ανατρεπόμενο φορτηγό με γερανό, εκσκαφέα φορτωτή και επουλωτικό λάκκων.

  • «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ» 644.800,00 ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της προμήθειας ο στόλος της υπηρεσίας Καθαριότητας θα ενισχυθεί με τέσσερα απορριμματοφόρα οχήματα για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση λειτουργίας της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου.

  • «EKΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ» 305.415,93 ευρώ.

Αφορά στην εκπόνηση-επικαιροποίηση μελετών πυροπροστασίας για 30 σχολικά κτήρια συνολικού εμβαδού 34.789,70m2 που χρησιμοποιεί ο Δήμος Κηφισιάς, την έγκρισή τους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την έκδοση πιστοποιητικών πυροπροστασίας.

Το έργο βρίσκεται σε διαδικασία κατακύρωσης σε ανάδοχο.

Ακολούθως ο Δήμος Κηφισιάς θα λάβει χρηματοδότηση από το ίδιο πρόγραμμα ύψους 96.720 ευρώ για την υλοποίηση της πυρασφάλειας σε κάθε κτίριο, σύμφωνα με τις μελέτες.

  • «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ» 244.000 ευρώ.

Αφορά σε έργα που θα υλοποιηθούν στις Παιδικές χαρές της οδού Κοσκινά, Κάτω Κηφισιά και πλατείας Γράμμου, Αδάμες Κηφισιάς.

Επίκειται η υπογραφή σύμβασης με τον εργολάβο.

  • «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ» 525.102 ευρώ (Εγκεκριμένη χρηματοδότηση ύψους 3.200.000 ευρώ).

Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη. Με το έργο πραγματοποιείται αντικατάσταση παλαιών αγωγών Ύδρευσης συνολικού μήκους 7.290,00 μέτρων.

Το έργο αυτό είναι υποέργο της εγκεκριμένης χρηματοδότησης ύψους 3.200.000 ευρώ (μεταφέρθηκε στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης»).

«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ  ΣΤΕΓΑΣΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Η’ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ» 99.600 ευρώ.

Το έργο αφορά σε αναβάθμιση 28 στάσεων λεωφορείων και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας κι Εκάλης.

Το έργο βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

  • «ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΡΑΜΜΟΥ – ΦΟΙΝΙΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ Ο.Τ. 1040, 1041 ΚΑΙ 1042» 1.336.000,00 ευρώ. 

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση-αξιοποίηση  τμήματος της περιοχής Γράμμου-Φοίνικα. Θα γίνουν εργασίες κατασκευής και διαμόρφωσης πεζοδρόμων, πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεων οδών, εγκατάσταση νέου δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, διαμόρφωση προσβασιμότητας ΑμεΑ, θεσμοθέτησης ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων, διαμόρφωσης χώρου παιδικής χαράς, εργασίες φύτευσης πρασίνου κ.ά.

Το έργο βρίσκεται σε διαδικασία κατακύρωσης σε ανάδοχο.

  • «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ» 59.520,00 ευρώ.

Σκοπός της μελέτης είναι ο προσδιορισμός ενός βιώσιμου συστήματος υποστήριξης σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο της ηλεκτροκίνησης σε συνάρτηση με το ήδη υλοποιημένο από τον Δήμο Κηφισιάς ΣΒΑΚ.

Το έργο βρίσκεται σε διαδικασία κατακύρωσης σε ομάδα συμβούλων.

Θα ακολουθήσει έργο υλοποίησης του σχεδίου φόρτισης σε 71 επιλεγμένες θέσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων και αμαξιδίων ΑμεΑ σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη από το Πράσινο Ταμείο, ύψους περίπου 700.000 ευρώ.

Τις μελέτες όλων των έργων εκπόνησαν τα τμήματα μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας και των Προμηθειών ενώ την επίβλεψή τους έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Τεχνικών Υπηρεσιών, αρχιτέκτονα Αλέξιο Μακρή και τους κατά περίπτωση αρμόδιους αντιδημάρχους και εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet