Ο Δήμος Κηφισιάς και το ΚΕΜΜΕ τιμούν τις «Αλλοτινές Πατρίδες» από 12 έως και 19 Σεπτεμβρίου
Κοινωνία

Ο Δήμος Κηφισιάς και το ΚΕΜΜΕ τιμούν τις «Αλλοτινές Πατρίδες» από 12 έως και 19 Σεπτεμβρίου

Το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) του Δήμου Κηφισιάς, όπως κάθε χρόνο, αποτίνει φόρο τιμής στον προσφυγικό ελληνισμό και θυμάται τις «Αλλοτινές Πατρίδες». Έτσι, από τις 12 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου 2021 διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, με στόχο την εμβάθυνση της γνώσης για τον προσφυγικό ελληνισμό, μέσα από ένα πανόραμα εκδηλώσεων πολιτισμού και αθλητισμού.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, σε σχετικό μήνυμά του τονίζει: «Οι “Αλλοτινές Πατρίδες” είναι ένα νοερό ταξίδι στα παράλια, στα χωριά και στις πόλεις, στις αρχέγονες κοιτίδες του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Ιστορικό, μουσικό κι αθλητικό οδοιπορικό, που ξυπνά μνήμες κι αναδεικνύει τον μικρασιατικό πολιτιστικό πλούτο. Ηθικό χρέος του Δήμου Κηφισιάς είναι να διατηρεί άσβεστη τη φλόγα που έφεραν μαζί τους οι συμπολίτες μας πρόσφυγες και να τιμά όσους χάθηκαν κι όσους ευημερούν σε νέους τόπους, όπως η Νέα Ερυθραία. Συγχαρητήρια στους θεματοφύλακες της πολύτιμης μικρασιατικής κληρονομιάς, το Δ.Σ. του ΚΕΜΜΕ και την πρόεδρό του Έφη Κούτση, καθώς και στους Μικρασιατικούς Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας».

Η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ, Έφη Κούτση, δηλώνει από την πλευρά της: «Το ΚΕΜΜΕ, σταθερός και διαχρονικός τροφοδότης της μικρασιατικής μνήμης, επιχειρεί κάθε χρόνο τη διαιώνισή της μέσα από τις “Αλλοτινές Πατρίδες”. Μια διαιώνιση που οφείλει να είναι παραγωγική και δημιουργική στον αγώνα της, για να αποδείξει την ιστορική και σύγχρονη αξία της και την ύψιστη εθνική σημασία της».

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των «Αλλοτινών Πατρίδων»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet