Ο Δήμος Κηφισιάς στηρίζει τις ευάλωτες ομάδες με έμψυχο δυναμικό υπηρεσιών που δεν λειτουργούν
Κοινωνία

Ο Δήμος Κηφισιάς στηρίζει τις ευάλωτες ομάδες με έμψυχο δυναμικό υπηρεσιών που δεν λειτουργούν

Ο Δήμος Κηφισιάς στηρίζει πολίτες της πόλης οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και υποστηρίζει ενεργά όλους εκείνους που λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού και των περιοριστικών για τις μετακινήσεις τους μέτρων, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αναγκαία είδη.

Με απόφαση του δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου, αξιοποιείται το έμψυχο δυναμικό του Δήμου από υπηρεσίες οι οποίες δεν λειτουργούν αυτή την περίοδο (π.χ. ΚΑΠΗ) προκειμένου να συνδράμει στο έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι» και του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες  οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες μπορούν να επικοινωνούν με τους σταθμούς υποδοχής αιτημάτων και καταγραφής στους εξής τηλ. αριθμούς και email:

Α’ ΚΑΠΗ Κηφισιάς – τηλ. αριθμοί επικοινωνίας 210 8080108 & 210 8018021 (ώρες 8:00 – 16:00) – email: [email protected]

ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας – τηλ. αριθμοί επικοινωνίας 210 6205006 & 210 8071263 (ώρες 8.00 – 16.00) – email: [email protected]

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες δηλώνουν τα εξής στοιχεία:

  • Ονοματεπώνυμο
  • Διεύθυνση κατοικίας
  • Τηλεφωνικούς αριθμούς επικοινωνίας
  • Ηλικία
  • Τον λόγο για τον οποίο δεν μπορούν να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους (ηλικιωμένοι, άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, ανοσοκαταστολή και χρόνιες νόσους όπως καρδιακή νόσο, αναιμία, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφροπάθεια – αιμοκαθαιρόμενοι, νευρομυϊκά ή νευρολογικά νοσήματα, καθώς και χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως ΧΑΠ και βρογχικό άσθμα, εγκυμονούσες και θηλάζουσες).

Ο Δήμος Κηφισιάς προβαίνει στη δημιουργία του ιστοτόπου menoumespiti.kifissia.gr για την εγγραφή των ενδιαφερομένων.

Οι υπάλληλοι των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κηφισιάς μπορούν να βοηθήσουν, όπως υπαγορεύει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, στα κατωτέρω θέματα:

  1. Eξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους του Δήμου οι οποίοι δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωση τους να εξυπηρετηθούν.
  2. Δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους άπορους και οικονομικά αδύνατους κατοίκους του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους.
  3. Συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες οι οποίες επιχειρούν εντός των ορίων του Δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους.
  4. Διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περιπτώσεων 1 και 2 για παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών και τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.
  5. Κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού «Covid-19».

Η δημοτική αρχή, επίσης, θα προσφέρει δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης και φαρμακευτική περίθαλψη στους άπορους και τους οικονομικά αδύναμους.

Ακόμη, απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες οι οποίοι δεν ανήκουν στις προαναφερόμενες κατηγορίες να μην εγγράφονται στην υπηρεσία.

Οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας λειτουργεί την τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet