Ο ιστορικός Γιάννης Ασπροποταμίτης στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Ο ιστορικός Γιάννης Ασπροποταμίτης στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Κηφισιάς

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό στις 2 Απριλίου, στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς, μία ακόμη εξαιρετική διάλεξη του ιστορικού Γιάννη Ασπροποταμίτη στο πλαίσιο του ετήσιου κύκλου διαλέξεων για τη Ναυτική Ιστορία της Ελλάδας.

Μετά από τις ομιλίες για:

  • «Το ναυτικό κατόρθωμα του Αντιτορπιλικού “ΑΔΡΙΑΣ” (Δωδεκάνησα, 22 Οκτωβρίου – Αλεξάνδρεια, 6 Δεκεμβρίου 1943)»
  • «Θωρηκτό “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ” – Η 100χρονη ιστορία του θωρηκτού της νίκης
  • «Αρχαίοι Έλληνες και Θάλασσα» (δύο μέρη).

Οι φίλοι του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Κηφισιάς καθηλώθηκαν από τη ζωντανή, με πλούσια περιγραφικά στοιχεία, αναπαραστάσεις και σχεδιαγράμματα παρουσίαση του θέματος «Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας (480 π.Χ. – 2020 μ.Χ.): 2500 χρόνια από τη ναυτική σύγκρουση που έσωσε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

Το πάθος του Γιάννη Ασπροποταμίτη για την ελληνική ναυτική ιστορία, η εις βάθος μελέτη και γνώση του αντικειμένου και οι πλούσιες σε στοιχεία παρουσιάσεις του, μας έφεραν ακόμα πιο κοντά στην ελληνική ναυτική μας ταυτότητα.

Η επόμενη ομιλία του, στις 4 Ιουνίου, στις 7:00μ.μ. θα έχει θέμα «Η ιστορία της σπογγαλιείας μέσα από τα εκθέματα του Ναυτικού Μουσείου Καλύμνου».

Υπεύθυνη για την εποπτεία του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Κηφισιάς είναι η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Μαρία-Χριστίνα Τσιάμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet