Ο συμμετοχικός προϋπολογισμός επί τάπητος στις Συνοικιακές Συνελεύσεις Ιουλίου
Κοινωνία

Ο συμμετοχικός προϋπολογισμός επί τάπητος στις Συνοικιακές Συνελεύσεις Ιουλίου

Ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός αλλά και τα προβλήματα της καθημερινότητας ήταν τα κυρίαρχα θέματα στις Συνοικιακές Συνελεύσεις Εκάλης, Αδαμών και Νέας Κηφισιάς, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εντός του Ιουλίου.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ενημέρωσε τους πολίτες διεξοδικά για το νέο δημοκρατικό εγχείρημα στον Δήμο. Τόνισε ότι οι δημότες, μέσω του συμμετοχικού προϋπολογισμού, θα αποφασίσουν για έργα, δράσεις και καινοτόμες υπηρεσίες για τις συνοικίες τους. Μάλιστα το συνολικό πόσο που θα δοθεί για τον σκοπό αυτό ανέρχεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, στις 250.000 ευρώ και για τις τρεις Δημοτικές Ενότητες, Κηφισιάς, Νέα Ερυθραίας και Εκάλης.

Ο προεδρεύων των Συνοικιακών Συνελεύσεων και αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Τσούλος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με τα θέματα που ήδη έχουν διευθετηθεί από τις προηγούμενες συνελεύσεις καθώς και στις τρεις περιοχές πραγματοποιήθηκαν επαναληπτικές συνελεύσεις.

Στις Συνοικιακές Συνελεύσεις που, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «δεν έχουν χαρακτήρα περιοδειών αλλά ουσιαστικού διαλόγου με τους πολίτες», ορίστηκε, ως συνήθως, κατάλογος ομιλητών όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να τοποθετηθούν και να εκθέσουν τις απόψεις για τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

Συνοικιακή Συνέλευση στην Εκάλη
Συνοικιακή Συνέλευση στην Εκάλη

Η 19η Συνοικιακή Συνέλευση  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015 στο Εντευκτήριο της Εκάλης. Οι πολίτες μεταξύ άλλων έθεσαν τα εξής θέματα:

  1. Ζητήθηκε καλύτερος προγραμματισμός στην αποκομιδή των απορριμμάτων και των κηπαίων.
  2. Τέθηκαν συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, π.χ. μονοδρόμηση της οδού Βουτσινά.
  3. Διατυπώθηκε το αίτημα της αποκατάστασης του οδοστρώματος μετά την ολοκλήρωση του αποχετευτικού έργου.
  4. Συζητήθηκε το πρόβλημα που δημιουργείται με τα κουνούπια από τις  εγκαταλελειμμένες πισίνες.
  5. Ζητήθηκε ενημέρωση για την πορεία των διαδικασιών διεκδίκησης του Γυμνασίου της Εκάλης.
  6. Δόθηκαν συγχαρητήρια για την έναρξη της διαδικασίας επαναλειτουργίας του «Νάρκισσου» με προϋπόθεση τη διατήρηση του παραδοσιακού ύφους του.
  7. Αναφέρθηκαν και καταγράφηκαν προβλήματα στη λειτουργία του Εντευκτηρίου της Εκάλης.
  8. Επισημάνθηκε η εγκατάλειψη του Ζάννειου Ιδρύματος.

Η 20η Συνοικιακή Συνέλευση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015 στις Αδάμες Κηφισιάς.

Στη Συνέλευση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής θέματα:

  1. Ζητήθηκε ενημέρωση για το έργο της αποχέτευσης στον οικισμό, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της αξιοποίησης έργων στους κοινόχρηστους χώρους.
  2. Τέθηκε το θέμα της δημιουργίας σχολικού κτηρίου για το 10ο Νηπιαγωγείο.
  3. Δόθηκαν συγκεκριμένα σημεία όπου σημειώνεται έλλειψη ηλεκτροφωτισμού, όπως στην περιοχή Γράμμος – Φοίνικας, που καθιστά επικίνδυνη τη διέλευση των πεζών.
  4. Εκφράστηκαν αντιρρήσεις για την κατανομή του ποσού που έχει πρόθεση να διαθέσει ο Δήμος στις Αδάμες μέσω του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού, σε σχέση με την Εκάλη και τη Νέα Ερυθραία.
  5. Ζητήθηκε η έγκαιρη ειδοποίηση ιδιοκτητών οικοπέδων που χρειάζονται παρέμβαση καθαρισμού, από τον Δήμο προκειμένου να μην υπάρχει ο κίνδυνος πυρκαγιάς.
  6. Τέθηκε το θέμα της αποκατάστασης του οδοστρώματος από λακκούβες, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη ελέγχου για την ανεξέλεγκτη φύτευση δένδρων στα πεζοδρόμια που παρεμποδίζει τη διέλευση των πεζών.
  7. Επισημάνθηκε η κακή σήμανση στις οδούς Τροιζηνίας & Αχαΐας, Άργους και Αιγίου.
  8. Ζητήθηκε η διάνοιξη δρόμων (π.χ. Ρούπελ κατά μεγάλο ποσοστό).
Συνοικιακή Συνέλευση στη Νέα Κηφισιά
Συνοικιακή Συνέλευση στη Νέα Κηφισιά

Η 21η Συνοικιακή Συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 στη Νέα Κηφισιά. Οι πολίτες μεταξύ άλλων έθεσαν τα εξής θέματα:

  1. Ζητήθηκε η αντικατάσταση κάδων απορριμμάτων στην περιοχή κάτι που, σύμφωνα με τον Δήμο, έχει προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες.
  2. Τέθηκε το θέμα του  εξωραϊσμού της παιδικής χαράς και της συντήρησης των οργάνων – παιχνιδιών της, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.
  3. Δόθηκαν σημεία όπου βρίσκονται εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και τονίστηκε η αναγκαιότητα εντατικοποίησης της απομάκρυνσης τους.
  4. Αναφέρθηκαν και καταγράφηκαν φθορές στον χώρο του Γ΄ ΚΑΠΗ.
  5. Εκφράστηκαν απόψεις για τη συνδρομή του Δήμου στις εκδρομές και στα θαλάσσια μπάνια των ΚΑΠΗ.
  6. Επισημάνθηκε πως είναι αναγκαίο το πότισμα των φυτών που βρίσκονται στις νησίδες των δρόμων ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.
  7. Ζητήθηκαν αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε δρόμους της περιοχής όπως π.χ. στην οδό Αγραύλης.
  8. Ορίστηκε επιτροπή για τον συμμετοχικό προϋπολογισμό.

Στις Συνοικιακές Συνελεύσεις παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Δημοτικών Ενοτήτων, κοινοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Χατζοπούλου Ιωάννα

    Η ενημέρωσή σας είναι καλή.
    Παρακαλώ να έχω ενημέρωση για τις συνοικιακές συνελεύσεις του Δήμου Κηφισιάς.
    ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet