Παρουσιάστηκε το 1ο ιστορικό λεύκωμα της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς 1896-2023
Κοινωνία

Παρουσιάστηκε το 1ο ιστορικό λεύκωμα της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς 1896-2023

Μια ιστορική βραδιά πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Βασ. Γκατσόπουλος», στο δημαρχείο Κηφισιάς, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, καθώς παρουσιάστηκε το 1ο ιστορικό λεύκωμα της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς 1896-2023. Αυτή ήταν η πρώτη προσπάθεια καταγραφής της ιστορίας ενός θεσμού της Κηφισιάς και της ελληνικής ανθοκομίας, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Το λεύκωμα κατέγραψε σε πρώτη φάση τα δημοσιοποιημένα γεγονότα από την έναρξη του θεσμού μέχρι σήμερα και βασίστηκε σε μια εκτεταμένη έρευνα που πραγματοποίησε ο ιστορικός Νίκος Κουβής και αποτυπώθηκε με τη συγγραφική πένα της Κηφισιώτισσας συγγραφέως Βασιλικής Πιτούλη.

Στην εκδήλωση της παρουσίασης του λευκώματος παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, αιρετοί του Δήμου Κηφισιάς, μέλη του Δ.Σ. της Ανθοκομικής, πρώην πρόεδροι του ΝΠΔΔ «Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Κηφισιάς» και πλήθος κόσμου.

Την παρουσίαση άνοιξε ο δήμαρχος Κηφισιάς ο οποίος χαρακτήρισε το ιστορικό λεύκωμα ως «μια εμβληματική ενέργεια η οποία διασώζει την ιστορία του τόπου». Αναφέρθηκε επίσης και στην ολοκλήρωση του λευκώματος παράλληλα με την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του Υδατόπυργου.

Ο δήμαρχος συνεχάρη τον πρόεδρο της Ανθοκομικής, το Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Κηφισιάς» και τους εργαζόμενους, τον ιστορικό Ν. Κουβή, τη συγγραφέα Β. Πιτούλη που παρέδωσε το έργο του λευκώματος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τον αρχιτέκτονα Πάνο Ραυτόπουλο, ο οποίος -όπως είπε ο κ. Θωμάκος- «είσαι και θα είσαι πάντα ένας πολύτιμος στυλοβάτης για οτιδήποτε ιστορικό και παραδοσιακό της πόλης μας» και το στέλεχος της Ανθοκομικής Ηλία Τσουτσοπλίδη, για την πολυετή προσφορά του στην Ανθοκομική.

Ολοκληρώνοντας, χαρακτήρισε λάθος την κατάργηση του Νομικού Προσώπου της Ανθοκομικής μαζί με εκατοντάδες άλλα στην Ελλάδα, «γιατί η Ανθοκομική Κηφισιάς συγκέντρωνε και συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις που απαιτούνταν για να διατηρηθεί ως νομικό πρόσωπο, δηλαδή την εξειδίκευση, την αναγνώριση του έργου και την απόδοση». Εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν έχει χαθεί αυτή η υπόθεση και ότι θα γίνει αγώνας για να μη πραγματοποιηθεί η κατάργησή της από νομικό πρόσωπο και το ίδιο ισχύει και για το ΚΕΜΜΕ (Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας).

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet