Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση-αφιέρωμα στον Ι. Καποδίστρια
Κοινωνία

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση-αφιέρωμα στον Ι. Καποδίστρια

Στις 28 Μαρτίου, στη μεγάλη κατάμεστη αίθουσα του Domotel Kastri, η φιλόλογος Λίλα Παπαδημητρίου, με την έκθεση  μνήμης στον Ιωάννη Καποδίστρια και με γνώμονα τη διαφύλαξη της ιστορικής  και πολιτισμικής μας κληρονομιάς, τίμησε μια προσωπικότητα που χαρακτηρίζει την εποχή του και σφράγισε με το έργο του, τη σκέψη του και την πορεία της Ελεύθερης Ελλάδας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς.

Η φιλόλογος Λίλα Παπαδημητρίου παρουσίασε, μέσα από το ιστορικό documentary, τη δράση του, αναδεικνύοντας το πολυσχιδές της προσωπικότητάς του σε μια κρίσιμη εποχή για τη  νεότερη Ελλάδα, απεικονίζοντας με ιδιαίτερη τιμή και τον προσήκοντα σεβασμό τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος προλόγισε την εκδήλωση, ενώ στην ομιλήτρια αναφέρθηκε και ο π. αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής.

Επίσης παρόντες ήταν ο διοικητής της Σχολής Ευελπίδων, αντιστράτηγος Δημ. Χούπης, ο στρατηγός και π. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Καράμπελας, ο γενικός γραμματέας της Δημοκρατίας, πρέσβης ε.τ. Γιώργος Γεννηματάς, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κωστής Χατζηδάκης, ο  π.  υπουργός Σπύρος Ταλιαδούρος, ο αρεοπαγίτης Γ. Σιμόπουλος, ο αντιδήμαρχος Εκάλης, Αχιλλέας Κουρέπης, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Πόλυ Αστερίου, Έφη Κούτση, Λίλα Δραγώνα, Λάουρα Αλιπράντη, ο κ. Δημήτρης Σύριος, ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ζούλας, και ο καθηγητής της Διεθνούς Πολιτικής, κοσμήτορας του Παντείου Πανεπιστημίου Χριστόδουλος Γιαλουρίδης και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet