Πλήθος κόσμου στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Πλήθος κόσμου στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κηφισιάς

Με βραβεύσεις, ποιοτική μουσική, ευχές, παρουσίαση της βραδιάς από τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου, αλλά και παρουσία πλήθους κόσμου, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Δήμος Κηφισιάς την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019, σε ένα από τα πιο ιστορικά κτήρια της Κηφισιάς, στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση» στην πλατεία Κεφαλαρίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία του πανοσιολογιώτατου πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, αρχιμ. π. Κωνσταντίνου Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του σεβασμιώτατου μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ.κ. Κυρίλλου.

Ακολούθησε η ομιλία του δήμαρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου, ο οποίος ευχαρίστησε τους πολίτες του Δήμου και τους επισήμους που συμμετείχαν στο συμβολικό αντάμωμα γύρω από την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα, ενώ έδωσε τις ευχές του για μια Καλή Χρονιά, με Υγεία, Εργασία Τύχη και Αγαθά Έργα.

Ο κ. Θωμάκος χαρακτήρισε το 2019 ως χρονιά καθοριστική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση λόγω του νέου εκλογικού συστήματος. Πρόκειται για «ένα πρωτόγνωρο μοντέλο με αβεβαιότητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι ο δήμαρχος τη δεύτερη Κυριακή δεν θα διαθέτει πλειοψηφία, συνεπώς είναι αναγκαία η συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να μην βρεθεί η διοίκηση στο εκκρεμές».

Ακολούθως, ευχαρίστησε το κοινωφελές ίδρυμα «Ι. Λάτση» για την παραχώρηση της αίθουσας και την προσφορά του στην Εκπαίδευση, την Υγεία τον Πολιτισμό και την Κοινωνική Πρόνοια, την κ. Τσαπανίδου για την παρουσίαση και την αντιδήμαρχο κ. Κασιμάτη για την οργάνωση της εκδήλωσης. Επίσης, ευχαρίστησε τους υπαλλήλους και τους αιρετούς που προσέφεραν έργο και καινοτομίες στους πολίτες του Δήμου Κηφισιάς

Επιγραμματικά ο κ. Θωμάκος αναφέρθηκε, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου:

1. Στον τριπλασιασμό των ταμειακών διαθεσίμων και στις μειώσεις των Δημοτικών Τελών
2. Στο ρεκόρ των δημοπρατήσεων (54) σε σχέση με όλες τις δημαρχιακές περιόδους του παρελθόντος. Τα επόμενα 2 χρόνια θα πραγματοποιηθούν πολλά μελετημένα έργα που έμειναν πίσω λόγω γραφειοκρατίας και ενστάσεων 
3. Στη διάσωση του παραδοσιακού και εμπορικού χαρακτήρα της πόλης μας καθώς δόθηκε τέλος στην αχαλίνωτη αδειοδότηση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
4. Στη στήριξη στις αγορές μας και την προώθηση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας με προγράμματα και δράσεις.
5. Στην ενίσχυση της Τοπικής Δημοκρατίας. Οι ενεργοί πολίτες είναι στο προσκήνιο με 3 νέους θεσμούς που ήδη ρίζωσαν στον Δήμο μας. Συνοικιακές Συνελεύσεις- Συνοικιακά Συμβούλια και για τέταρτη φορά Συμμετοχικός Προϋπολογισμός
6. Στην καινοτομία, με έξυπνες εφαρμογές από το σύγχρονο και γρήγορο portal του Δήμου μας έως τα έξυπνα παγκάκια.
7. Στο πολιτιστικό πρόσημο διαρκείας, με νέους θεσμούς αλλά και ποιοτικές εκδηλώσεις.
8. Στην ενίσχυση της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την βελτίωση των δομών του Δήμου μας.
9. Στον εκσυγχρονισμό και την ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Ο κ. Θωμάκος επεσήμανε επίσης πως «εάν είχαμε την απαιτούμενη συνεργασία και τήρηση των οδηγιών για τα κηπαία και τα ογκώδη θα ήμασταν ένας πεντακάθαρος Δήμος».

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος έκοψε και παρέδωσε από ένα κομμάτι πίτας στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, Δήμητρα Αγαπάκβ, καθώς και στις προέδρους των Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Ρένα Πολίτη, Δήμητρα Δελή και Λίλα Δραγώνα. Επίσης, βασιλόπιτα πήραν ο γενικός γραμματέας του Δήμου, το Σωματείο Εργαζομένων, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση» που φιλοξένησε την εκδήλωση, καθώς και οι πρώην δήμαρχοι Νίκος Χιωτάκης, Βασίλης Βάρσος και Βάσω Σπηλιωτοπούλου.

Τις ευχές τους έδωσαν, επίσης, η εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, βουλευτής Αννέτα Καββαδία, οι αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, οι βουλευτές της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως και Γιώργος Κουμουτσάκος, καθώς και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Ακολούθως η εκδήλωση συνεχίστηκε με την τελετή βράβευσης φορέων και πολιτών του Δήμου Κηφισιάς.

Για τις βραβεύσεις ο Δήμος Κηφισιάς επισημαίνει με ανακοίνωσή του:

Βράβευση της ΑΣΚ για το Α΄ Γυμνάσιο Κηφισιάς

Η εικαστική παρέμβαση στο Α Γυμνάσιο Κηφισιάς αποτελεί έργο ιδιαίτερης αξίας, αφού για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από πρόταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και την αποδοχή της από Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, έγινε η πρωτότυπη πρόταση προς τον πρύτανη της ΑΣΚΤ (Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών) να φιλοτεχνηθούν οι χώροι του Γυμνασίου με επιτοίχια ζωγραφική από φοιτητές της Σχολής.

Πρόκειται για ένα πολύμηνο εγχείρημα του οποίου το αποτέλεσμα είναι υψηλών αισθητικών προδιαγραφών. Οι εικαστικές παρεμβάσεις στους χώρους συνομιλούν αρμονικά με την αρχιτεκτονική του κτιρίου, ενώ στο εσωτερικό η κάθε αίθουσα ακολουθεί ως νοερή προέκταση την εικαστική παρέμβαση.

Ομάδα φοιτητών μαζί με τον κοσμήτορα και καθηγητή του εργαστηρίου κ. Αγγελή Αντωνόπουλο και τον καθηγητή και μέλος του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού Μανώλη Μεραμπελιώτη βρίσκονταν στο χώρο του σχολείου, σε εβδομαδιαία βάση, μετά το πέρας της σχολικής λειτουργίας για να υλοποιήσουν το έργο από το 2015 έως και το 2018.

Η βράβευση της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών από τον δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, αποτέλεσε την αφορμή προκειμένου να προκύψει ένας εποικοδομητικός διάλογος με τους φοιτητές της για το πώς οραματίζονται το μέλλον τους.

Βράβευση των ξενοδοχείων Semiramis, Theoxenia Pallas  και ΥHotel

Αντέχουν στον χρόνο και στις προκλήσεις των καιρών.

Το Κεφαλάρι στεφανώνεται από ιστορικά ξενοδοχεία τα οποία αποτελούν αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά στολίδια, που μαγεύουν τους επισκέπτες. Πολλά από αυτά τα θαυμαστά κτίρια άλλαξαν χρήση με την πάροδο του χρόνου, καθώς έχουν μετατραπεί σε συγκροτήματα γραφείων.

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος θέλουν να τονίσουν την σημασία των ιστορικών ξενοδοχείων, τα οποία παραμένουν τόποι φιλοξενίας ταξιδιωτών και επισκεπτών και εμπλουτίζουν την παράδοση με σύγχρονα αρχιτεκτονικά στοιχεία έτσι ώστε η Κηφισιά να παραμένει υψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών, ενώ συγχρόνως αποτελούν έναν πολιτιστικό θησαυρό της πόλης μας.

Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κηφισιάς βραβεύθηκαν τρία ξενοδοχεία που διατηρούν ως σήμερα την αρχική τους χρήση και αποδεικνύουν ότι αντέχουν στο χρόνο και στις προκλήσεις των καιρών.  Το Semiramis, ένα εμβληματικό ξενοδοχείο 5 αστέρων,  το Theoxenia Pallas το οποίο κοσμεί με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του την πλατεία Κεφαλαρίου και το ΥHotel, το κομψό μπουτίκ ξενοδοχείο.

Την βράβευση έκανε ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας – Αγοράς Εργασίας, Πολιτικής Προστασίας και Φροντίδας Ηλικιωμένων Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, Ευάγγελος Αυλήτης.

Βράβευση του Χορευτικού Ομίλου του Πνευματικού Κέντρου Νέας Ερυθραίας

Ο Χορευτικός Όμιλος του Πνευματικού Κέντρου της Νέας Ερυθραίας ιδρύθηκε το 1981 με πρωτοβουλία του Θοδωρή Κοντάρα και ομάδας πολιτών που αγαπούν την τεράστια μουσικοχορευτική παράδοση του ελληνικού λαού και ιδιαιτέρως την βαριά κληρονομιά των μικρασιατικών μας πατρίδων.

Στόχος του είναι η γνωριμία, η διάσωση και η διατήρηση των χορών, των τραγουδιών και των εθίμων κυρίως της ιωνικής Ερυθραίας.
Την βράβευση έκανε ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας, εκτέλεσης του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού και Ύδρευσης του Δήμου κύριος Μιχάλης Καυγαλάκης και το βραβείο παρέλαβαν οι κυρίες Μαρία Τζοανάκη, Βάσω Γεώργατζη και Τούλα Σιδέρη.

Η αναβίωση του «Ναρκίσσου»

Ο «Νάρκισσος» δεν είναι μόνο το εμβληματικό ακίνητο του Δήμου Κηφισιάς. Είναι το σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς που δεν πείθεται από τον αρνητισμό, αλλά επιχειρεί.

Το εγκαταλελειμμένο κι ερειπωμένο για δεκαετίες ακίνητο εκμισθώθηκε με μειωμένο μίσθωμα και υποχρέωση ανακατασκευής και ανακαίνισης.

Η οικογένεια Κανάκη ανέλαβε, μετά από πλειοδοτική δημοπρασία το 2015, την αναγέννηση του Ναρκίσσου. Με μεράκι αναμόρφωσε τους χώρους σεβόμενη την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον του ακινήτου.

Η αναβίωση του Νάρκισσου από την οικογένεια Κανάκη μέσα στην οικονομική ύφεση των τελευταίων ετών ήταν για πολλούς καθαρή τρέλα. Ως γόνοι Σμυρνιών προσφύγων συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκινά από το 1947 στο χώρο της εστίασης, επένδυσαν στο Νάρκισσο με μεγάλο πείσμα και τα κατάφεραν. Διαπιστευτήριά της οικογένειας το μεράκι για το καλό φαγητό, η εργατικότητά και η τόλμη.

Την βράβευση έκανε ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, Προσωπικού, Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημόσιας Υγείας, Απόστολος Κασιούρας.

Τα Θερινά Σινεμά της Κηφισιάς

Σημείο αναφοράς των βορείων προαστίων κι όχι μόνο, τα θερινά cinema Μπομπονιέρα και Χλόη που προσφέρουν δροσερά, μυρωμένα, καλοκαιριάτικα βράδια σε μικρούς και μεγάλους εδώ και περίπου ένα αιώνα.

Σήμα κατατεθέν της Κηφισιάς μαζί με τον Πλάτανο, η Μπομπονιέρα ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1918 με 1050 θέσεις που αργότερα μειώθηκαν σε 500. Επιβίωσε δύο πυρκαγιών το 1925 και το 1928. Έχει χαρακτηριστεί από το 1997 ως «διατηρητέο» με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟ και του Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ.

Ο Όμιλος Χαραγκιώνη, σε κοινοπραξία με άλλες εταιρίες έχει προχωρήσει στην αγορά του ιστορικού ακινήτου με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας του κινηματογράφου.

Ο θερινός κινηματογράφος Χλόη, λειτούργησε τη δεκαετία του 1960 στην πολυσύχναστη Κασσαβέτη. To 1997 πέρασε στη νέα εποχή με μία μικρή παύση τεσσάρων ετών, ανακαινίστηκε, εκσυγχρονίστηκε. Από το ‘κάρβουνο’ στη ‘λάμπα’ και από το ‘μεγάφωνο’ στο ‘dolby’ και στη συνέχεια στο digital! Το όνομά του δικαιολογείται στο έπακρο, αφού αποτελεί μια καταπράσινη όαση στην καρδιά της αρχοντικής Κηφισιάς.

Ο αντιδήμαρχος Υποδομών, Προγραμματισμού, Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, Αειφόρου Ανάπτυξης και Ζωοφιλίας, Σταύρος Ζαπάντης έκανε την βράβευση.

Βράβευση του Ανδρέα Ζούλα

Ο Ανδρέας Ζούλας έχει μεταφράσει τις πέντε σωζόμενες κωμωδίες του Μενάνδρου, κύριου εκπροσώπου της Νέας Κωμωδίας και όπως όλοι γνωρίζετε αποτελεί και σήμα κατετεθέν του Δήμου Κηφισιάς.

Ο κύριος Ζούλας παραχώρησε στον Δήμο Κηφισιάς, το δικαίωμα να εκδίδει τις κωμωδίες αναγράφοντας στα βιβλία ότι τις διαθέτει δωρεάν για να προσφέρονται από τον Δήμο ως δώρο. Ο Ανδρέας Χ. Ζούλας γεννήθηκε το 1942 στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών Παντείου Πανεπιστημίου. Δημοσιογραφεί από το 1965: ρεπόρτερ, πολιτικός συντάκτης, σχολιαστής, αρθρογράφος αθηναϊκών εφημερίδων. Διετέλεσε αρχισυντάκτης στην Καθημερινή και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Παντρεμένος με τη Μαίρη Λομβάρδου. Έχουν δύο γιους και μία κόρη.

Την βράβευση έκανε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Εκάλης και Δημοτικών Πόρων, Αχιλλέας Κουρέπης και το βραβείο παρέλαβε η κ. Λίλα Παπαδημητρίου – φιλόλογος, συντονίστρια και επιμελήτρια της έκδοσης.

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους παρευρισκόμενους στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Δήμου Κηφισιάς, καθώς από σημεία της αίθουσας άρχισαν να εμφανίζονται οι καταξιωμένοι τενόροι της Λυρικής Σκηνής Σταμάτης Μπερής, Αντώνης Κορωναίος, Δημήτρης Αλεξανδρίδης, και ο Ανδρέας Καραούλης παρουσιάζοντας δημοφιλή έργα του παγκόσμιου κλασικού ρεπερτορίου. Στο κλαβινέτο ήταν ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι πρώην υπουργοί Γιάννης Παπαθανασίου και Θεόδωρος Κασσίμης, οι υποψήφιοι βουλευτές Βασίλης Ξυπολυτάς και Ζωή Ράπτη. Από τη Ν.Δ. παρευρέθηκαν οι Ιωάννα Καλατζάκου, Μανώλης Γραφάκος, Νίκος Κωστόπουλος, Νίκος Ρωµανός, Σάκης Ιωαννίδης και Μαριάνθη Καφετζή.

Επίσης στην εκδήλωση ήταν περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη των Συνοικιακών Συμβουλίων, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Εκκλησίας, πρόεδροι συλλόγων και φορέων κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet