Ποδοσφαιρικός αγώνας και συναυλία μνήμης στη Νέα Ερυθραία
Κοινωνία

Ποδοσφαιρικός αγώνας και συναυλία μνήμης στη Νέα Ερυθραία

Με δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις τίμησε η Νέα Ερυθραία την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου τη μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής στο πλαίσιο των «Αλλοτινών Πατρίδων 2022», που διοργανώνει το ΚΕΜΜΕ.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε ποδοσφαιρικός αγώνας τιμής και μνήμης μεταξύ δύο ομάδων του Πανερυθραϊκού, στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ερυθραίας «Φώτης Βαρδαξής». Ο  αγώνας διοργανώθηκε με τη φροντίδα του κ. Γιάννη Γαϊτανίδη.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν από το ΚΕΜΜΕ οι επίτιμοι πρόεδροι του Αθλητικού Συλλόγου «Αμαζόνες» Νέας Ερυθραίας Ρόζα Κουτσούκου και του Πανερυθραϊκού Αθλητικού Συλλόγου Γιώργος Ρηγούτσος για την πολύχρονη προσφορά τους στο αθλητισμό του τόπου, παρουσία του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου και του αντιδημάρχου Γιώργου Σκορδίλη.

Το βράδυ της ίδιας μέρα, τον καλλιτεχνικό πλούτο των Ελλήνων της Ανατολής ανέδειξε το μουσικό οδοιπορικό στη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη και τα παράλια της Ιωνίας, που παρουσίασαν εξαιρετικοί καλλιτέχνες στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας.

Στη συναυλία – φόρο τιμής στο μικρασιάτικο τραγούδι ο Κυριάκος Γκουβέντας, ένας από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες στο λαϊκό βιολί, μαζί με τον Παύλο Μελά (κιθάρα, τραγούδι), την Ιωάννα Ρήγα (σαντούρι), τη Μαρία Πλουμή (λαούτο, τραγούδι), τη Μήδεια Χουρσουνίδου (τραγούδι) και τον Δημήτρη Τσεκούρα (κοντραμπάσο) μας ταξίδεψαν σε αγαπημένα μικρασιατικά  τραγούδια.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Ανδρεαδάκης, οι οποίοι έγιναν μια μεγάλη παρέα που απόλαυσε μικρασιατική μουσική, συγκινήθηκε και ταξίδεψε νοερά στη Μικρασιατική γη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet