Ποιες προτάσεις της παράταξης Κοινωνία Παρούσα για τις επιπτώσεις της πανδημίας έκανε αποδεκτές το Δ.Σ. Κηφισιάς
Κοινωνία

Ποιες προτάσεις της παράταξης Κοινωνία Παρούσα για τις επιπτώσεις της πανδημίας έκανε αποδεκτές το Δ.Σ. Κηφισιάς

Η παράταξη Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία και Εκάλη καθ’ όλη τη διάρκεια του δίμηνου περιορισμού λόγω της πανδημίας της Covid-19 δραστηριοποιήθηκε, όπως επισημαίνει, καταθέτοντας προτάσεις για την υιοθέτηση έκτακτων μέτρων από τον Δήμο Κηφισιάς για τον κορωνοιό, καθώς και μέτρων στήριξης των πιο ευάλωτων ομάδων.

Δύο από αυτές τις προτάσεις έγιναν αποδεκτές από τη δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς και αναμένεται να ενεργοποιηθούν το προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη σύσταση Τοπικού Ιατρικού Συμβουλίου, που θα απαρτίζεται από εθελοντές ιατρούς και θα παρακολουθεί την εξέλιξη του ιού σε συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας, έτσι ώστε να προβλέπει και να δημιουργεί τον απαραίτητο μηχανισμό πριν από τη διόγκωση κάθε φαινομένου.

Η δεύτερη πρόταση αφορά στη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για την κατάρτιση ενός τοπικού σχεδίου μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοιού που θα ανταποκρίνεται στις τοπικές ανάγκες και θα προωθεί συγκεκριμένα μέτρα στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής προστασίας και στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, της συνεργασίας με φορείς της πόλης για την καταγραφή των νέων αναγκών των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους δανειολήπτες που έχουν πληγεί.

«Με όρους προγραμματικής αντιπολίτευσης και με κατάθεση προτάσεων και θέσεων, η Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία και Εκάλη θα συνεχίσει να δίνει το παρών στα τοπικά ζητήματα» αναφέρει η παράταξη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet