Προβληματισμοί της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κηφισιάς για την παραχώρηση των σχολείων
Κοινωνία

Προβληματισμοί της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κηφισιάς για την παραχώρηση των σχολείων

Πάγια θέση της Ένωσης Γονέων Κηφισιάς για τη διοργάνωση των εξωσχολικών δραστηριοτήτων, όπως αναφέρει η ίδια, είναι ότι πρέπει να είναι αποκλειστική ευθύνη των Δήμων, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δημότες. Ούτε με τη μορφή της μηνιαίας συνδρομής, αλλά και χωρίς καμία επιβάρυνση μέσα από τα δημοτικά τέλη.

Προκειμένου να υπάρχει η απασχόληση για τα παιδιά με τη μικρότερη οικονομική επιβάρυνση και καλύπτοντας το κενό την Δήμων, αλλά και του κράτους, οι Σύλλογοι Γονέων διοργανώνουν σειρά εξωσχολικών δραστηριοτήτων. Ωστόσο, όπως αναφέρει η Ένωση, «αυτή η σχολική χρονιά είναι ιδιαίτερη, δύσκολη, με πρωτόγνωρες δυσκολίες. Η ιδιαίτερη αυτή κατάσταση κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη ύπαρξης όλων αυτών των δραστηριοτήτων για τη λαϊκή οικογένεια. Με αφορμή την πανδημία, μια σειρά ελλείψεις αναδείχθηκαν και στην εκπαίδευση. Ακόμα περισσότερο τη φετινή χρονιά το κράτος και οι Δήμοι πρέπει να εξασφαλίσουν αυτή τη δυνατότητα στα παιδιά. Και σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν οι Σύλλογοι Γονέων».

Την ίδια στιγμή, η Ένωση θέτει και κάποιους προβληματισμούς για την παραχώρηση των σχολείων στους Συλλόγους Γονέων, «πρώτα και κύρια για να προστατέψουμε και τους ίδιους», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει, η διεξαγωγή κάθε δραστηριότητας ή διαδικασίας διέπεται από την εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων για ευνόητους λόγους. Η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή έχει ήδη παραχωρήσει σχολεία για δραστηριότητες συλλόγων και σήμερα καλείται να πάρει απόφαση για νέες παραχωρήσεις.

  • Ποια είναι όμως τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμόζονται;
  • Ποιος θα έχει την ευθύνη τήρησής τους;
  • Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος σε παιδί που δεν είναι από το συγκεκριμένο σχολείο;

Η Ένωση θεωρεί ότι η παραχώρηση των σχολείων απαιτεί ιδιαίτερη σκέψη και υπευθυνότητα προκειμένου να είναι προστατευμένα όλα τα μέρη. Ως εκ τούτου προτείνει να μην προχωρήσει η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή σε απόφαση στα θέματα των παραχωρήσεων στη σημερινή της συνεδρίαση, οι παραχωρήσεις που έχουν δοθεί προσωρινά να ανασταλούν και να καλέσει άμεσα νέα έκτακτη συνεδρίαση, με αποκλειστικό θέμα τις προϋποθέσεις παραχώρησης των σχολείων για εξωσχολικές δραστηριότητες και τα πρωτόκολλα εφαρμογής.

Προτείνει, επίσης, στη συνεδρίαση να συμβάλλει η κ. Λινού Αθηνά, καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλος του Τοπικού Ιατρικού Συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς. Εξάλλου, όπως προσθέτει η Ένωση, μέριμνα του συγκεκριμένου συμβουλίου είναι η υγειονομική θωράκιση των σχολείων απέναντι σε όλα τα νοσήματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet