Προσεχείς χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Προσεχείς χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Κηφισιάς

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κηφισιάς συνεχίζονται με ενδιαφέρουσες μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και δράσεις για παιδιά.

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, στην  πλατεία Ιερού Ναού Αγίας Ματρώνης (Ηλία Βενέζη 5, Νέα Ερυθραία) στις 13:00, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν μία ξεχωριστή παιδική παράσταση παραδοσιακής ξύλινης χειροποίητης μαριονέτας «Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι». Ενώ, το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 19:00, στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Ελευθερώτριας (Αρεταίου, Κοκκιναράς Κηφισιάς), η Μικτή και η Παιδική Χορωδία του ΝΠΔΔ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς, υπό τη μουσική διεύθυνση του Θανάση Αρβανίτη, θα ερμηνεύσουν αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες, κι όχι μόνο, στο μυστηριακό περιβάλλον του Ναού, με τη συνοδεία της ορχήστρας Musica Nova.

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στην πλατεία Μικρασιατών (Στροφυλίου & Χαρ. Τρικούπη, Νέα Ερυθραία) 11:00 – 15:00, τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κηφισιάς, ο Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας και οι Πρόσκοποι Νέας Ερυθραίας, πραγματοποιούν Χριστουγεννιάτικο Bazaar με ποικιλία από εδέσματα, χριστουγεννιάτικα χειροποίητα στολίδια, κοσμήματα και άλλα χειροποίητα αντικείμενα, υπό τους ήχους του μουσικού σχήματος Jazz On the Road. Την ίδια μέρα, στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη & Λεβίδου στην Κηφισιά, 13:30 έως 15:30, το Τμήμα Αργεντίνικου Τάνγκο του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς χορεύει στην Κηφισιά και σας προσκαλεί να χορέψετε μαζί! Στις 19:00 στην αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης, Κηφισιά), οι Τροβαδούροι Κηφισιάς πραγματοποιούν τη συναυλία «Παιδίον Άναξ» με Χριστουγεννιάτικους Βυζαντινούς Ύμνους από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία και την παραδοσιακή χορωδία του Εθνικού Ωδείου Αθηνών.

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, οι εκδηλώσεις ξεκινούν με την Παιδική Χορωδία των ταλαντούχων μικρών Τροβαδούρων, με μία ξεχωριστή συναυλία στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη & Λεβίδου στην Κηφισιά στις 12:00, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Σιτώτη. Στη συνέχεια, στο ίδιο μέρος, στις 13:00 η δεκαεπταμελής Συμφωνιέτα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών παρουσιάζει δημοφιλή έργα του παγκόσμιου κλασικού ρεπερτορίου καθώς και χριστουγεννιάτικα θέματα. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο βιολονίστας και μαέστρος Νίκος Χαλιάσας. Έπειτα, στην αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» του δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης) στις 19:00, η Φιλαρμονική Δήμου Κηφισιάς παρουσιάζει την καθιερωμένη επίσημη συναυλία της, με ένα πλήθος γνωστών διεθνών επιτυχιών, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φίλιππου Χίου.

Τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, το κοινό θα έχει τη χαρά να απολαύσει πάλι τη Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς σε κεντρικούς δρόμους της πόλης στη Νέα Ερυθραία και στην Κηφισιά ως εξής:

  • Ώρες: 11:00 – 12:30 στη Νέα Ερυθραία: Ελ. Βενιζέλου – Καποδιστρίου – Αθ. Διάκου – Αναξαγόρα – Ευαγγελιστρίας – Πλατεία Μικρασιατών
  • Ώρες: 13:00 – 15:00 στην Κηφισιά: Πλατεία πάρκινγκ «Πλάτανος» – Κασσαβέτη – Λεβίδου – Κολοκοτρώνη – Γεωργαντά

Στο Πάρκο «Ανδρέα Γ. Παπανδρέου» (Εθνικής Αντιστάσεως & Οδ. Ανδρούτσου, Νέα Ερυθραία), το Σάββατο 22 & Κυριακή 23, 11.00-15.00, ώρες χαράς περιμένουν τα παιδιά στα γιορτινά στολισμένα Santa σπιτάκια των βοηθών του Αγ. Βασίλη με ξωτικο-κατασκευές και ξωτικοστολίδια που θα φτιάξουν, αλλά και ξωτικοπαιχνίδια, γράμμα στον Αγ. Βασίλη με τον ίδιο τον Αγ. Βασίλη….αυτοπροσώπως για φωτογραφίες και ευχές.

Παράλληλα, στη συμβολή των οδών Λεβίδου και Κολοκοτρώνη στην Κηφισιά, θα υπάρχουν Santa Ponnies όπου τα παιδιά θα μπορούν να ιππεύσουν μαγικούς μονόκερους, ζέμπρες και τα αγαπημένα πόνυ καθώς και Χριστουγεννιάτικο παραμυθένιο σπιτάκι στο οποίο ο Άι Βασίλης θα δημιουργεί μαζί με τα παιδιά απίθανες κατασκευές και ζωγραφιές, αλλά και διάφορες δραστηριότητες στις παρακάτω ημερομηνίες:

  • Θεατρικές δράσεις: 22 – 23, 24 -26 και 29 Δεκεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: 11:00 – 14:00
  • Δημιουργικά εργαστήρια κατασκευών: 21, 25 και 29 Δεκεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: 11:00 – 14:00.
  • Facepainting: 22, 26 και 30 Δεκεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: 11:00 – 14:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet