Προστασία δασών στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Προστασία δασών στον Δήμο Κηφισιάς

Με σχεδιασμό και πρόγραμμα, ο Δήμος Κηφισιάς, εργάζεται για την προστασία των δασών Καστρίτσας, Οικολογικού Πάρκου Νέας Ερυθραίας και «Φασίδερι» που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με τη διαδικασία αυτή, διευκολύνθηκαν και επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες, χωρίς διαγωνιστικές καθυστερήσεις και σχετικές εγκρίσεις από το Δασαρχείο.

Εδώ και πολλές ημέρες πραγματοποιούνται απαραίτητες εργασίες στα δάση του Δήμου, από ιδιώτες εργολάβους, που προέκυψαν κατόπιν σχολαστικής έρευνας αγοράς, επισημαίνει η διοίκηση για να προσθέσει ότι έως τις 25/5 είχαν συλλεχθεί 40 τετραξονικά φορτηγά με καύσιμη ύλη.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, οι εργασίες που πραγματοποιούνται είναι:

  • Καθαρισμού βλάστησης.
  • Απομάκρυνσης πεσμένων κορμών και κλαδιών από τη «Μήδεια».
  • «Απελευθέρωσης» δασικών οδών και μονοπατιών, προκειμένου να προστατευτεί, με κάθε δυνατό τρόπο το φυσικό περιβάλλον του Δήμου από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Η Πολιτική Προστασία Δήμου Κηφισιάς είχε προχωρήσει σε αποψίλωση πλευρικά του οδικού δικτύου που διέρχεται μέσα από δάση και έχει ενημερώσει τους αρμόδιους για βλάβες σε ορισμένους κρουνούς, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet