Προτάσεις πολιτών σε Ν. Κηφισιά & Αδάμες για Συμμετοχικό Προϋπολογισμό
Κοινωνία

Προτάσεις πολιτών σε Ν. Κηφισιά & Αδάμες για Συμμετοχικό Προϋπολογισμό

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και με μεγάλη συμμετοχή οι επαναληπτικές Συνοικιακές Συνελεύσεις στις συνοικίες του Δήμου Κηφισιάς, με στόχο τη συλλογή των προτάσεων των επιτροπών ενεργών πολιτών για τον συμμετοχικό προϋπολογισμό 2016.

Η δημοτική Αρχή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, «προσπαθεί να διαμορφώσει μία αποκρυσταλλωμένη άποψη για τα μικρά τεχνικά έργα, τις δράσεις και τις πρωτότυπες ιδέες, που οι ίδιοι οι δημότες επιθυμούν να υλοποιηθούν στην περιοχή τους». Για το προοδευτικό αυτό εγχείρημα θα διατεθούν 250.000 ευρώ ισόποσα και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες – Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν συνελεύσεις σε Νέα Κηφισιά και Αδάμες Κηφισιάς με τους πολίτες να αγκαλιάζουν την προσπάθεια και να διατυπώνουν τις προτάσεις τους για το τι επιθυμούν να αλλάξει στη γειτονιά τους.

Στις Συνοικιακές Συνελεύσεις ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο προεδρεύων των Συνοικιακών Συνελεύσεων και αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Τσούλος, καταγράφουν τις προτάσεις οι οποίες θα κοστολογηθούν από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς και ακολούθως κάποιες από αυτές θα υλοποιηθούν.

Αναλυτικά,  στη Συνοικιακή Συνέλευση της Νέας Κηφισιάς (από Ελαιών έως Ούλεν) η οποία πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου 2015 διατυπώθηκαν οι εξής προτάσεις:

  1. Διαμόρφωση μειωτήρων ταχύτητας (σαμαράκια) και διάβαση πεζών στην οδό Ελαιών.
  2. Κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων στην οδό Χελιδονούς.
  3. Περίφραξη του οικοπέδου του ΟΣΚ που βρίσκεται στην περιοχή και δημιουργία βάσης και ταμπλό μπασκέτας (απλή  κατασκευή).
  4. Δημιουργία κράσπεδου στην οδό Αγίας Τριάδος (ανάμεσα στην Καζαντζάκη και στην Τριπολιτσάς).

Στη Συνοικιακή Συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε στις Αδάμες Κηφισιάς στις 2 Οκτωβρίου 2015 διατυπώθηκαν οι εξής προτάσεις:

  1. Εκπόνηση προμελέτης διαμόρφωσης της οδού Ποταμού (από Αχαΐας έως Μυρτιάς).
  2. Σχεδιασμό ηλεκτρονικής εφαρμογής που να δείχνει την εξέλιξη της πορείας των αιτημάτων των πολιτών που  υποβάλλονται στον Δήμο.

Στη Συνοικιακή Συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε στη Νέα Κηφισιά (από Ελαίων έως Ερυμάνθου) στις  5 Οκτωβρίου 2015 διατυπώθηκαν οι εξής προτάσεις:

  1. Ανύψωση των σχαρών ομβρίων υδάτων στην περιοχή όπως στις οδούς Κηφισού, Διός και Αγραύλης.
  2. Τοποθέτηση τάπητα στην παιδική χαρά της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου για την ασφάλεια των παιδιών.
  3. Δημιουργία υπαίθριας ανταλλακτικής βιβλιοθήκης στην πλατεία Ελαιών.
  4. Τοποθέτηση ηλιακού παγκακίου, όπου θα μπορούν, μεταξύ των άλλων, να φορτίζονται κινητά τηλέφωνα.
  5. Τοποθέτηση οργάνων παιδικής χαράς όπως κούνιες και τσουλήθρα σε περιφραγμένο χώρο επί των οδών Κηφισού και Ερυμάνθου, καθώς και μετά τη γέφυρα (κάτω από την Εθνική Οδό) σε δημοτικό χώρο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet