Προχωρά το πρόγραμμα κομποστοποίησης στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Προχωρά το πρόγραμμα κομποστοποίησης στον Δήμο Κηφισιάς

Στην Κάτω Κηφισιά διανεμήθηκαν δωρεάν κάδοι κομποστοποίησης, ενημερωτικό υλικό και βιοδιασπώμενες σακούλες σε κατοίκους του Δήμου, που έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, την Τρίτη 18 Μαΐου 2021, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μέχρι σήμερα, 120 νοικοκυριά έχουν παραλάβει κάδο κομποστοποίησης, από τα συνεργεία του Δήμου Κηφισιάς και τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Γιώργο Σκορδίλη.

Η συλλογή των οργανικών υπολειμμάτων από τα ειδικά απορριμματοφόρα πραγματοποιείται σε καθημερινή σχεδόν βάση στις επιχειρήσεις, την επόμενη ημέρα το πρωί στις λαϊκές αγορές και δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στα νοικοκυριά, επισημαίνει η διοίκηση, προσθέτοντας ότι η κομποστοποίηση αποτελεί μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα βιοαπόβλητα (φλούδες, λαχανικά, γκαζόν, φύλλα κ.ά.), σε μια πλούσια σκούρα ουσία, που ονομάζεται κομπόστ. Το κομπόστ που παράγεται είναι το καλύτερο φυσικό λίπασμα.

Ο Δήμος Κηφισιάς καλεί τους κατοίκους που δεν δήλωσαν συμμετοχή και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα χωριστής συλλογής υπολειμμάτων τροφών να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέσω του portal του Δήμου (e-υπηρεσίες > πολίτες > δήλωση για τη συμμετοχή στη συλλογή βιοαποβλήτων), καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet