Προωθείται συνεργασία Δήμου Κηφισιάς – ΙΓΕ για την προστασία του δάσους Συγγρού
Κοινωνία

Προωθείται συνεργασία Δήμου Κηφισιάς – ΙΓΕ για την προστασία του δάσους Συγγρού

Συνάντηση συνεργασίας είχε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, με τη νέα διοίκηση του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), στο δημαρχείο Κηφισιάς την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών της διοίκησης του ΙΓΕ με συσχετιζόμενους με το Ινστιτούτο θεσμικούς φορείς. Εκ μέρους του ΙΓΕ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Νίκος Θυμάκης, ο αντιπρόεδρος, Αλέκος Κόκκαλης, και το μέλος του Ινστιτούτου, Κώστας Μεταξάς.

Πέραν του θεσμικού ενδιαφέροντος ως εκ της θέσεώς του, ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, διατηρεί, όπως ενημερώνει ο Δήμος, στενούς και παλαιούς δεσμούς με το Δάσος Συγγρού, δεδομένου ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του είναι απόφοιτοι της Σχολής Αναβρύτων και μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων.

Η συνάντηση υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική, μιας και υπάρχει τόσο από την πλευρά του Δήμου Κηφισιάς όσο και αυτήν του ΙΓΕ εκπεφρασμένη δέσμευση και μέριμνα για την προστασία του Δάσους Συγγρού, το οποίο αποτελεί πνεύμονα πρασίνου εντός του αστικού ιστού και προσφέρει αναψυχή και επαφή με τη φύση σε χιλιάδες επισκέπτες.

Όπως επισημάνθηκε από τον δήμαρχο Κηφισιάς η συγκεκριμένη όαση πρασίνου είναι κατά 80% τουλάχιστον δασική έκταση και όχι κτήμα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη διατήρηση και την προστασία του. 

Από την πλευρά του Δήμου Κηφισιάς υπάρχει έμπρακτη συμβολή στη διατήρηση του Δάσους Συγγρού, καθώς συνδράμει ανελλιπώς το Ινστιτούτο στην προσπάθεια πυροπροστασίας αλλά και στον καθαρισμό της δασικής έκτασης. 

Υπάρχει πρόταση, επίσης, από τον κ. Θωμάκο, για τριμερή χρηματοδότηση (Δήμος Κηφισιάς, Δήμος Αμαρουσίου και κράτος) της επισκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου με αντιστάθμισμα την αναλογική παραχώρηση του χώρου για τις αθλητικές ανάγκες του Δήμου.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς αναφέρθηκε στη συνεργασία του Ινστιτούτου με τον Σύλλογο Αποφοίτων και πρότεινε οι απόφοιτοι του συλλόγου να αποκτήσουν πιο ενεργό ρόλο σε μελέτες αξιοποίησης του Δάσους Συγγρού.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Νίκος Θυμάκης, επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι η νέα διοίκηση θα κινηθεί με σεβασμό ως προς τους όρους του κληροδοτήματος της Ιφιγένειας Συγγρού με πρωταρχικό στόχο την προάσπιση του δασικού του χαρακτήρα. Παράλληλα παρείχαν ενημέρωση στον κ. Θωμάκο σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ινστιτούτο, με ένα από αυτά την εικόνα εγκατάλειψης και ζήτησαν τη συνδρομή του σε διάφορα επίπεδα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet