Πρωτοχρονιάτικη πίτα με μικρασιάτικα τραγούδια στο ΚΕΜΜΕ
Κοινωνία

Πρωτοχρονιάτικη πίτα με μικρασιάτικα τραγούδια στο ΚΕΜΜΕ

Συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ), που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, στον σύντομο χαιρετισμό του, εκτός από τις ευχές για υγεία, αλληλεγγύη και εργασία, αναφέρθηκε στο έργο του ΚΕΜΜΕ και στο υπό κατασκευήν πάρκο Μικρασιατικού Πολιτισμού που διαμορφώνεται στον αύλειο χώρο της Βίλλας Κώστα.

Η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ, Έφη Κούτση, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους πολίτες, τους εκπροσώπους των μικρασιατικών συλλόγων αλλά και του Δήμου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο εθιμοτυπικό κάλεσμα του Δ.Σ. και προσήλθαν, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Τυχερή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΕΜΜΕ στάθηκε η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σίσσυ Παπασπύρου.

Η εκδήλωση συνοδεύτηκε με μικρασιάτικα τραγούδια. Οι γυναίκες του Χορευτικού Ομίλου Νέας Ερυθραίας τραγούδησαν, μεταξύ άλλων, τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από την Αγία Παρασκευή του Τσεσμέ. Την επιμέλεια του μελωδικού προγράμματος είχε ο φιλόλογος Θοδωρής Κοντάρας, υπεύθυνος του Τμήματος Παραδοσιακού Πολιτισμού του ΚΕΜΜΕ.

Στην κοπή της πίτας του ΚΕΜΜΕ  παρευρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καυγαλάκης και Χρήστος Καλός και οι δημοτικοί σύμβουλοι Σάντυ Πατρινού, Μαρία-Χριστίνα Τσιάμα, Πόλυ Αστερίου, Αχιλλέας Κουρέπης, Παντελής Παπανικολόπουλος, Νικήτας Κόκκαλης και Γιάννης Τσαγκάρης.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet