Πώς θα λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κηφισιάς λόγω Covid-19
Κοινωνία

Πώς θα λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κηφισιάς λόγω Covid-19

O Δήμος Κηφισιάς ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο προστασίας των πολιτών και των εργαζομένων από τη διάδοση του κορωνοϊού, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κηφισιάς συνεχίζει να λειτουργεί ως εξής:

Γίνονται κανονικά, στον χώρο της υπηρεσίας, κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης (ραντεβού), με απαραίτητη τη χρήση προστατευτικής μάσκας, οι αιτήσεις για:

  • Προνοιακά Επιδόματα Αναπηρίας.
  • Επίδομα Ανασφαλίστων Υπερηλίκων ΟΠΕΚΑ.
  • Επίδομα Γέννησης.
  • Έξοδα Κηδείας Ανασφαλιστων Υπερηλίκων.
  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (Νέες αιτήσεις).
  • Επίδομα Στέγασης (Νέες αιτήσεις).

Η ενημέρωση για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των αιτήσεων και άλλες διευκρινίσεις ή πληροφορίες γίνονται αποκλειστικά τηλεφωνικά.

Όσον αφορά τις Εγκριτικές Αποφάσεις του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος & του Επιδόματος Στέγασης:

Σύμφωνα με την 27/1/2021 γραπτή ενημέρωση από τη δ/νση  Καταπολέμησης της Φτώχειας, τη δ/νση Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Υπουργική Απόφαση, με την οποία παρατείνεται για τρεις μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων των προγραμμάτων Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος & Επιδόματος Στέγασης, οι οποίες θα έπρεπε να επανυποβληθούν εντός των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2021.

Σε αυτές τις αιτήσεις εμπεριέχονται και παρατείνονται εκ νέου οι αιτήσεις που παρατάθηκαν με την υπ’ αριθμ. Δ13 οικ. 45861/992/6-11-2020 (ΦΕΚ Β’ 5001) υπουργική απόφαση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet