Πώς προετοιμάζεται ο Δήμος Κηφισιάς για το άνοιγμα των σχολείων του
Κοινωνία

Πώς προετοιμάζεται ο Δήμος Κηφισιάς για το άνοιγμα των σχολείων του

Ο Δήμος Κηφισιάς ετοιμάζεται για την επανέναρξη των σχολείων του Δήμου με απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία της υγείας της μαθητικής κοινότητας -μαθητών, καθηγητών και των οικογενειών τους, σύμφωνα με τα δεδομένα που καθορίζονται από τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση του ιού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Έτσι, την Τετάρτη 6/5 πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις σχολείων, ξεκινώντας από τα Λύκεια που θα μπουν πρώτα σε λειτουργία και προχώρησαν και σε Γυμνάσια του Δήμου.

Οι σχολικές μονάδες έχουν εξοπλιστεί με κλειστά καλαθάκια απορριμμάτων και αντισηπτικά σε κάθε αίθουσα. Επίσης, στα σχολεία έχουν δοθεί υλικά προστασίας (μάσκες και γάντια) προκειμένου να χρησιμοποιηθούν, εάν κριθεί απαραίτητο από τους διευθυντές των σχολείων.

Mε το άνοιγμα των σχολείων έχει προγραμματιστεί η ενίσχυση της καθαριότητάς τους με επιπλέον προσωπικό, για απολύμανση ειδικών επιφανειών, όπως πόμολα, πόρτες, βρύσες, χερούλια κ.ά.

Στην πρωινή βάρδια θα εργάζονται δύο καθαρίστριες, ενώ μετά το κλείσιμο του σχολείου, τρίτο άτομο από τη διεύθυνση Καθαριότητας θα πραγματοποιεί καθαρισμούς των χώρων.

Τις εργασίες προετοιμασίας των σχολικών μονάδων για την επαναλειτουργία τους συντόνισε ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Δήμου Κηφισιάς Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, Νικήτας Κόκκαλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet