Ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών στον Δήμο Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς ενημερώνει το κοινό ότι οι Οικονομικές Υπηρεσίες του, απέστειλαν τον Ιανουάριο του 2021, βεβαιωμένες οφειλές διαφόρων κατηγοριών των ετών 2000-2015.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, όπως ορίζεται από τον νόμο, οι Δημοτικές Υπηρεσίες υποχρεούνται να βεβαιώσουν και να αποστείλουν τις σχετικές ειδοποιήσεις στους παραβάτες, προκειμένου να εισπράξουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, χωρίς καμία δυνατότητα αναβολής ή παράτασης.

«Οι Οικονομικές Υπηρεσίες ενήργησαν δίνοντας τα μεγαλύτερα δυνατά χρονικά περιθώρια εξόφλησης των οφειλών πριν την παραγραφή, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους πολίτες να κάνουν χρήση των κατά καιρούς ευνοϊκών ρυθμίσεων. Κανένας υπάλληλος του Δήμου δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη παραγραφής τους διότι αυτό επισύρει ποινική δίωξη και αποτελεί βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα. Είναι μια διαδικασία- μονόδρομος στην οποία δεν μπορεί να παρέμβει καμία διοίκηση Δήμου. Ωστόσο, σε περιπτώσεις αποδεδειγμένα απόρων συμπολιτών ή άλλες ανωτέρας βίας, υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής των προσαυξήσεων από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας», τονίζει η διοίκηση.

Ο Δήμος Κηφισιάς για την εξόφληση της οφειλής δίνει τη δυνατότητα της τμηματικής καταβολής έως και σε 24 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 30 ευρώ. Μπορείτε να ενταχθείτε στη ρύθμιση μέσω του Συστήματος Αιτήσεων.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα διευκρινιστικών αιτημάτων επί των οφειλών. Σε περίπτωση που επιθυμείτε διευκρινίσεις, επιλέξτε την «Αίτηση Γενικού Πρωτοκόλλου» για την υποβολή του αιτήματός σας.

Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής αποστολής των σχετικών εγγράφων ο Δήμος Κηφισιάς έχει μεριμνήσει να εξυπηρετούνται μέσω έξι τηλεφωνικών γραμμών τις εργάσιμες μέρες και ώρες και να κλείνουν ραντεβού για αυτοπρόσωπη παρουσία.

Οι τηλεφωνικές γραμμές εξυπηρέτησης είναι:

  • 213 2007181. 
  • 213 2007602.
  • 213 2007618.
  • 213 2007282.
  • 213 2007138. 
  • 213 2007283.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες και στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού να ρυθμίσουν βεβαιωμένες οφειλές με μια ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, που θα ενεργοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο.

Όσοι επιλέξουν να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση θα δικαιούνται τη διαγραφή προσαυξήσεων ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων, ενώ η διαγραφή θα είναι 100% στην περίπτωση της εφάπαξ εξόφλησης, καταλήγει η δημοτική αρχή Κηφισιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet