Σεμινάριο για την ασφαλή χρήση τεχνολογιών υλοποίησε το Κ.Π. «Προνόη»
Κοινωνία

Σεμινάριο για την ασφαλή χρήση τεχνολογιών υλοποίησε το Κ.Π. «Προνόη»

Βιωματικό σεμινάριο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Youth Tech», πραγματοποιήθηκε πιλοτικά από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ «Προνόη», την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017.

Το σεμινάριο, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης εθελοντών πρόληψης με θέμα την ασφαλή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών από τα παιδιά και τους εφήβους, είχε διάρκεια πέντε ωρών. Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού». Το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη» συνεργάζεται σταθερά από το 2012 με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Αριάδνη» για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, υλοποιώντας παρεμβάσεις σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς στην τοπική κοινότητα.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο υλοποιήθηκε στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» με συντονίστριες την επιστημονικά υπεύθυνη, ψυχολόγος Υγείας MSc, υπ. διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτηρία Μακαρώνη, και το επιστημονικό στέλεχος Πρόληψης, κοινωνική λειτουργό, Αρχοντούλα Αλεξάκη- Αναστασοπούλου. Συμμετείχαν 19 άτομα όλων των ηλικιών, φοιτητές, αλλά και επαγγελματίες ποικίλων ειδικοτήτων.

Η θεματολογία που αναπτύχθηκε βασίστηκε στο πρόγραμμα «Youth Tech» για παιδιά και εφήβους της Μονάδας Εφηβικής Υγείας και ενδεικτικά αφορούσε τις διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου όπως είναι η δυσλειτουργική χρήση του διαδικτύου, ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός, καθώς και θέματα σχετικά με την ιδιωτικότητα, τις σχέσεις και φιλίες στο διαδίκτυο και τους κανόνες και αξίες που πρέπει να διέπουν τη συμπεριφορά μας στο διαδίκτυο.

Οι εθελοντές αξιολόγησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Πρόληψης, με εξαιρετικά θετικό τρόπο την συμμετοχή τους στην εκπαίδευση. Συγκεκριμένα είπαν:

  • «Το σωστό πρόγραμμα στη σωστή στιγμή».
  • «Ένα πραγματικά ενδιαφέρον εργαστήριο, που κρατά τον ακροατή σε εγρήγορση».
  • «Πολύ εύστοχο και καλά οργανωμένο».
  • «Τέλεια δομή. Ωραίες βιωματικές ασκήσεις κρατούν το ενδιαφέρον και εμπλουτίζουν με γνώσεις».
  • «Σύνδεση, ενημέρωση, χαμόγελα, μοίρασμα, χαρά, δύναμη».
  • «Μια ευχάριστη εμπειρία με χρήσιμες πληροφορίες».
  • «Ήταν υπέροχο. Δεν μας κούρασε καθόλου πληρότητα».
  • «Πολύ έντονα συναισθήματα, πάρα πολύ χρήσιμες πληροφορίες, καταπληκτική οργάνωση και συναίσθημα δεσίματος της ομάδας».
  • «Κάνω like και share τις πληροφορίες που έμαθα σήμερα. Νιώθω ευγνωμοσύνη για όλα αυτά».

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Κ.Π. «Προνόη» μπορούν να καλούν στον αριθμό τηλεφώνου 210 8082673, να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα  e-mail: [email protected] ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Κέντρου www.pronoi.org.gr.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet