Σεμινάριο με θέμα «Επικοινωνία στην οικογένεια» από το Κ.Π. Προνόη
Κοινωνία

Σεμινάριο με θέμα «Επικοινωνία στην οικογένεια» από το Κ.Π. Προνόη

Το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη» πραγματοποιεί δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Επικοινωνία στην οικογένεια», με σκοπό την ενδυνάμωση των γονέων και την ενίσχυση της ψυχικής τους ανθεκτικότητας, μέσα από την εκμάθηση γονεϊκών δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για την προστασία της οικογενειακή συνοχής και επικοινωνίας.

Το σεμινάριο ξεκινά τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, από τις 10:30 έως τις 12:00, (πρωινή ομάδα), ενώ την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιείται το σεμινάριο της απογευματινής ομάδας, από τις 19:00 έως τις 20:30.

Το σεμινάριο θα γίνει σε δέκα δίωρες συναντήσεις και μέσω αυτού οι γονείς θα μπορέσουν:

  1. Να εκφράζουν τους κοινούς φόβους, τις αγωνίες και τις ενοχές σχετικά με την επικοινωνία τους με τα παιδιά.
  2. Να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τις ανάγκες τους και τις ανάγκες των παιδιών τους.
  3. Να βοηθήσουν τα παιδιά τους να «στηρίζονται στα πόδια τους», ξεκινώντας από την ενίσχυση της δικής τους αυτοεκτίμησης.
  4. Να αναγνωρίζουν, να επεξεργάζονται και να επιτρέπουν να εκφράζονται συναισθήματα μέσα στην οικογένεια.
  5. Να θέτουν όρια και να επιλύουν συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια.
  6. Να ευαισθητοποιηθούν για μύθους και αλήθειες που αφορούν τη χρήση νόμιμων και παράνομων ουσιών και τα αίτια της εξάρτησης από αυτές.
  7. Να εκπαιδευτούν σε τεχνικές ουσιαστικής επικοινωνίας, ώστε να αποτελέσει η οικογένεια πηγή ασφάλειας, αποδοχής, υποστήριξης και αγάπης για τα μέλη της.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ομάδα είναι οι ενδιαφερόμενοι να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως υπολογιστή με μικρόφωνο, κάμερα και ηχείο, tablet, laptop ή μια «έξυπνη» συσκευή τηλεφώνου, προκειμένου να συνδεθούν στη διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας ZOOM.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά με τη συμπλήρωση της αίτησης στην ιστοσελίδα του Κ.Π. ΠΡΟΝΟΗ, στο μενού «δηλώσεις συμμετοχής», μέχρι την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021.

Συντονίστρια Ομάδας είναι η Διονυσία Γιαννοπούλου, κοινωνική λειτουργός, οικογενειακή σύμβουλος – σύμβουλος ζεύγους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» καθημερινά από τις 09:00 έως τις 13:00 στον τηλεφωνικό αριθμό 210 8082673 ή μέσω e-mail στο [email protected].

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet