Σημαντικές μειώσεις δημοτικών τελών & τελών ύδρευσης
Κοινωνία

Σημαντικές μειώσεις δημοτικών τελών & τελών ύδρευσης

Σε σημαντικές μειώσεις των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης προχωρά από το νέο έτος ο Δήμος Κηφισιάς μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η μείωση των τελών στις ευπαθείς ομάδες ξεκινά από 50% και φτάνει στην πλήρη απαλλαγή για ανθρώπους με αναπηρία άνω του 80%. Επίσης, για πρώτη φορά, θεσπίζονται σημαντικές ελαφρύνσεις για τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Παράλληλα, για την τόνωση της αγοράς λόγω της οικονομικής κρίσης, δίνονται ελαφρύνσεις στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται επίσης και το μέτρο της μείωσης του τιμολογίου στους ιδιοκτήτες επαγγελματικών γκαράζ -όταν έχουν χρεώσεις έως 3 ευρώ- για τους πελάτες τους.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

1. Μείωση του συντελεστή δημοτικών τελών στα επαγγελματικά ακίνητα μέχρι 100τ.μ. σε ποσοστό 7%.

2. Για τη Νέα Ερυθραία δημιουργείται νέα κατηγορία επαγγελματικών ακινήτων με επιφάνεια μεγαλύτερη των 6000τ.μ. με συντελεστή 3,15 ευρώ το τ.μ. (η σημερινή χρέωση ήταν 4,5 ευρώ το τ.μ.).

3. Δίνεται ως κίνητρο στους ιδιοκτήτες επαγγελματικών γκαράζ μείωση 50% του τιμολογίου εφόσον η χρέωση της πρώτης ώρας δεν υπερβαίνει τα 3 ευρώ.

4. Στα τέλη ύδρευσης της Νέας Ερυθραίας θεσπίζεται ευνοϊκό τιμολόγιο για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ, τα πρώτα 105 κυβικά μέτρα με 0,30 λεπτά/ανά κυβικό.

Επίσης σημειώνονται σημαντικές εκπτώσεις και μειώσεις δημοτικών τελών και τελών ύδρευσης και για τις τρεις Δημοτικές Ενότητες.

Αναλυτικά για τα δημοτικά τέλη αποφασίστηκε:

  • Σε ΑΜΕΑ πλήρης απαλλαγή για αναπηρία άνω του 80%.
  • Σε ΑΜΕΑ μείωση 50% για αναπηρία έως 80% και οικογενειακό εισόδημα έως και 30.000 ευρώ.
  • Σε πολύτεκνους (3 παιδιά και άνω) και μονογονεϊκές οικογένειες και για ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ πλήρης απαλλαγή.
  • Σε πολύτεκνους (3 παιδιά και άνω) και μονογονεϊκές οικογένειες και για ετήσιο εισόδημα από 20.000 ευρώ έως 30.000 ευρώ μείωση κατά 50%
  • Άποροι μείωση 50%, με οικογενειακό ετήσιο εισόδημα έως 8.000 ευρώ.

Για τα τέλη ύδρευσης αποφασίστηκε:

  • Σε ΑΜΕΑ πλήρης απαλλαγή για αναπηρία άνω του 80%.
  • Σε ΑΜΕΑ με αναπηρία έως 80%,πολύτεκνους και μονογονεϊκές οικογένειες, με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ, μείωση 50%.
  • Σε άπορους με οικογενειακό ετήσιο εισόδημα έως 8.000 ευρώ, μείωση κατά 50%.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet