Στα χέρια της Αστυνομίας δύο αλλοδαποί που «άνοιγαν» αυτοκίνητα – Πλούσια η δράση τους και στα Βόρεια Προάστια
Κοινωνία

Στα χέρια της Αστυνομίας δύο αλλοδαποί που «άνοιγαν» αυτοκίνητα – Πλούσια η δράση τους και στα Βόρεια Προάστια

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής συνέλαβαν το πρωί της Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2020, στο Περιστέρι, δύο αλλοδαπούς την ώρα που «άνοιγαν» σταθμευμένο αυτοκίνητο. Θύματά τους είχαν πέσει ιδιοκτήτες οχημάτων από διάφορες περιοχές της Αττικής, μεταξύ των οποίων και τα Βόρεια Προάστια.

Ειδικότερα, από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 15 περιπτώσεις κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Γλυφάδα, Αιγάλεω, Κηφισιά, Μαρούσι και Πεύκη, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Πώς λειτουργούσαν οι δράστες

Οι δράστες μετέβαιναν με αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εντόπιζαν αυτοκίνητα την ώρα που στάθμευαν. Ακολούθως, τη στιγμή της ασφάλισης του οχήματος από τον ιδιοκτήτη και ενόσω αυτοί βρίσκονταν σε μακρινή απόσταση, με τη χρήση εξειδικευμένης ηλεκτρονικής συσκευής (jammer system), παρέμβαιναν στο κεντρικό σύστημα κλειδώματος και συναγερμού και αντέγραφαν τους κωδικούς απασφάλισής του.

Με την απομάκρυνση των ιδιοκτητών, οι δράστες εισέρχονταν, χωρίς ίχνη παραβίασης, στο εσωτερικό του και αφαιρούσαν ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, είδη ένδυσης και άλλα τιμαλφή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, κατά τη διαφυγή τους, ασφάλιζαν και πάλι το όχημα.

Στην κατοχή τους καθώς και στην οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονική συσκευή παρέμβασης στο σύστημα κλειδώματος και συναγερμού των αυτοκινήτων (jammer system), πλήθος τσαντών και πορτοφολιών, κοσμήματα και χρυσαφικά, είδη ένδυσης και υπόδησης, πλήθος αρωμάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή στοιχείων: Ελληνική Αστυνομία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet