Στην παρουσίαση της πλατφόρμας PLATO συμμετείχε το Κ.Π. «Προνόη»
Κοινωνία

Στην παρουσίαση της πλατφόρμας PLATO συμμετείχε το Κ.Π. «Προνόη»

Tην Πέμπτη 9 Ιουνίου, στις 12.30, πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή παρουσίαση της νέας ευρωπαϊκής πλατφόρμας PLATO του European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA) με τη συμμετοχή του γενικού διευθυντή του EMCDDA  Alexis Goosdeel και του ειδικού αναλυτή σε θέματα πρόληψης και επιστ. στελέχους του EMCDDA Gregor Burckhart. Tην εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ Αθανάσιος Θεοχάρης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε μία εισαγωγή και ενημέρωση για την πλατφόρμα PLATO και τις λειτουργίες της, καθώς πρόκειται για ένα εργαλείο υποστήριξης στην επαγγελματική εκπαίδευση, δικτύωση και ανταλλαγή καλών πρακτικών για την πρόληψη των εξαρτήσεων σχεδιασμένη για επαγγελματίες πρόληψης.

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει δύο διαφορετικές πτυχές:

Τη διαδικτυακή κοινότητα των επαγγελματιών της πρόληψης (Virtual Community of Practice VCP), καθώς και την ενότητα των e-learning εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως αυτό της κατάρτισης στο Ευρωπαϊκό Εγχειρίδιο για την Πρόληψη (EUPC) που υλοποιείται από τις πιστοποιημένες εκπαιδεύτριες για τη χώρα μας (Ιουλία Μπάφη, επιστ. υπεύθυνη του ΕΚΤΕΠΝ/ΕΠΙΨΥ, Γεωργουλοπούλου Έφη, αν. προϊσταμένη Τμήματος Πρόληψης ΟΚΑΝΑ, Σώτια Μακαρώνη, επιστ. υπεύθυνη Κ.Π «ΠΡΟΝΟΗ», Μαρία Κυριακίδου αν. επιστ. υπεύθυνη Κ.Π ΠΥΞΙΔΑ) υπό τον συντονισμό του ΕΚΤΕΠΝ.

Η συνάντηση έγινε με την αφορμή της έναρξης του δεύτερου κύκλου (e-learning ) της εκπαίδευσης στο Ευρωπαϊκό Εγχειρίδιο σε Επιστημονικά Υπευθύνους Κέντρων Πρόληψης, η οποία, ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022. Στη διαδικτυακή συνάντηση συμμετείχαν περίπου 60 άτομα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet