Στην 11η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα συμμετέχει ο Δήμος Κηφισιάς
Κοινωνία

Στην 11η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα συμμετέχει ο Δήμος Κηφισιάς

Με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνει το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 την 11η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 27 πόλεις της Ελλάδας.

Στην 11η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα συμμετέχει και ο Δήμος Κηφισιάς.

Η ενέργεια πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, ταυτόχρονα με τη μεγάλη πανευρωπαϊκή διοργάνωση, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Περισσότεροι από 2.500 νέοι οδηγοί παίρνουν κάθε χρόνο μέρος στην «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» του ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς», μία βραδιά – θεσμό, με αφορμή την οποία πολίτες και φορείς σε όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με το ΙΟΑΣ και αναλαμβάνουν δράση για την προστασία της ζωής και της νεότητας στους δρόμους της χώρας.

Εκατοντάδες εθελοντές του ΙΟΑΣ θα βρίσκονται και φέτος έξω από συνολικά 29 νυχτερινά κέντρα για να ενημερώσουν σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση και να ενθαρρύνουν τους νεαρούς επισκέπτες να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας» που θα οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του.

Το μήνυμα της βραδιάς είναι «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας», ο ήρωας της βραδιάς, ο οποίος εάν τηρήσει την υπόσχεσή του και δεν καταναλώσει αλκοόλ επιβραβεύεται με αναμνηστικά δώρα, ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές του ΙΟΑΣ τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να επιστρέψει με ασφάλεια κάνοντας χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ή καλώντας ένα ταξί.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η δράση στον Δήμο Κηφισιάς θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κεφαλαρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet