Στη Βιέννη μαθητές του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς στο πλαίσιο προγράμματος
Κοινωνία

Στη Βιέννη μαθητές του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς στο πλαίσιο προγράμματος

«Οι υδάτινοι δρόμοι του Δούναβη και οι Έλληνες της Διασποράς» ήταν το θέμα του περιβαλλοντικού προγράμματος στο οποίο συμμετείχαν 19 μαθητές και μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου, μαζί με τους συντονιστές εκπαιδευτικούς, Ιωάννα Λέκκα και Νικόλαο Φουντά, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα επιτεύγματα των Ελλήνων της διασποράς.

Όπως ενημερώνουν οι μαθητές: «Η Βιέννη αποτελεί κοιτίδα του απόδημου ελληνισμού από τον 17ο αιώνα. Από τον Johannes Theodat, που άνοιξε το 1ο βιεννέζικο καφέ και τους αδελφούς Πούλιου στο τυπογραφείο των οποίων τυπώθηκαν ο “Θούριος” και η “Χάρτα” και ως τον Ν. Δούμπα εμβληματικό ευεργέτη της Αυστρουγγαρίας και εκ των ιδρυτών της Musikrerein, οι Έλληνες της Βιέννης όχι μόνο διέπρεψαν διαχρονικά, αλλά μετέδιδαν τα σημαντικότερα στοιχεία του ελληνισμού στην αυστριακή νοοτροπία».

Στη Βιέννη οι 19 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς επισκέφθηκαν τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και την ελληνική παροικία. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον Έλληνα εφημέριο στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Ακόμη επισκέφθηκαν το Μέγαρο Μουσικής της Βιέννης, την Ακαδημία Καλών Τεχνών, την Ομοσπονδία Εικαστικών Τεχνών και το Μουσείο Εφαρμοσμένης Τέχνης. Όλα αυτά κατασκευάστηκαν, όπως ενημερώνουν οι μαθητές, με δωρεές της οικογένειας Δούμπα.

«Στον δρόμο της επιστροφής συνειδητοποιήσαμε, μέσα από τις συζητήσεις της ομάδας μας, πως αυτή η εκπαιδευτική εκδρομή αποτέλεσε σταθμό για μας» σημειώνουν οι συμμετέχοντες μαθητές στην εκδρομή. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet