«Στη ρωγμή του κόσμου» – Η Πηγή Λυκούδη στην Κηφισιά
Κοινωνία

«Στη ρωγμή του κόσμου» – Η Πηγή Λυκούδη στην Κηφισιά

Κάτω από το φως του ολόγιομου ακόμη φεγγαριού οι νότες που πλημμύρησαν το αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς από τα πλήκτρα της Πηγής Λυκούδη, έγιναν… βάλσαμο στην ψυχή, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή. Ήταν ένα μουσικό ταξίδι με τίτλο «Στη ρωγμή του κόσμου» και με τα αγαπημένα και νέα της ακούσματα που ταξίδεψαν το κοινό νοητά μέχρι τον φωτεινό νυχτερινό ουράνιο θόλο.

Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι στο μουσικό αποτύπωμα της κοσμαγάπητης συνθέτριας δυναμικό ήταν το παρών των φιλόμουσων Κηφισιωτών και όχι μόνο που έσπευσαν να ακούσουν παλιές και νέες δημιουργίες της, όπως και νοσταλγικές μουσικές μνήμες από τη νύμφη του Αιγαίου τη Σμύρνη. Δημιουργίες να «συνομιλούν» με στίχους των μεγάλων μας ποιητών. Η Πηγή Λυκούδη γνωρίζει καλά να ξανοίγει μουσικά περάσματα φωτίζοντας με τα μαγικά της δάχτυλα στο πιάνο, νέα μονοπάτια. Εκτός από τις δικές της συνθέσεις ακούστηκαν και δημιουργίες γνωστών Ελλήνων συνθετών τραγουδισμένες και αυτές από τη διακεκριμένη ερμηνεύτρια της έντεχνης μουσικής πλατφόρμας Ελένη Πέτα και την επίσης εκπρόσωπο της νέας γενιάς Γεωργία Αγγέλου.

Την Πηγή που αποτελεί κατά τους ειδήμονες πραγματική πηγή έμπνευσης σε ό,τι δημιουργεί, συνόδευσαν οι σολίστες Άγγελος Κουσάκης στα κρουστά, Πάρης Μαμμάς στο κλαρινέτο, Δημήτρης Κοντονής στις κιθάρες-μπάσο-φυσαρμόνικα, Σταύρος Πλακιώτης στα έγχορδα (μπουζούκι-κιθάρα) και στα φωνητικά η Ξένια Δικαίου. Η επιμέλεια του προγράμματος έγινε από την ταλαντούχα Νάνσυ Κανέλλη, της οποίας στίχοι έντυσαν μουσικό μέρος της συναυλίας της Πηγής όπως επίσης και στίχοι της Ξένιας Δικαίου και του ποιητή Γιάννη Ιωαννίδη.

Τη φωτεινή μουσική βραδιά με την υπογραφή της Λυκούδη προλόγισε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, εξαίροντας την πολύχρονη προσφορά της στα μουσικά πράγματα πανελληνίως.

Τη βραδιά θεσπέσιων μουσικών ακουσμάτων παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Μανώλης Κουρμαδιάς, το μέλος του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» Πολύ Αστερίου (παρουσίασε τους καλλιτέχνες), δημιουργοί, αλλά και φιλόμουσοι που έδωσαν το δικό τους ενθουσιώδες «ευχαριστώ» με το χειροκρότημά τους από τις κερκίδες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet