Στη 10η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης η “Προνόη”
Κοινωνία

Στη 10η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης η “Προνόη”

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς  «ΠΡΟΝΟΗ» συμμετείχε στη 10η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης  που πραγματοποιήθηκε 15- 18 Οκτωβρίου 2015 στα Ιωάννινα και συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Πρόληψης Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία» και το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης Εξαρτήσεων στο οποίο η «ΠΡΟΝΟΗ» είναι ενεργό μέλος από το 2002.

Σύσσωμη η Επιστημονική Ομάδα και 3μελή της Ομάδας Εθελοντών παρουσίασαν το έργο του φορέα με ανακοινώσεις και βιωματικά εργαστήρια. Η Σ. Μακαρώνη, με προφορική ανακοίνωση, παρουσίασε το Καινοτόμο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών σε Εφήβους «Boys and Girls Plus», πιλοτική εφαρμογή στην Ελλάδα.

Η Δ. Γιαννοπούλου, με βιωματικό εργαστήριο, παρουσίασε το πρόγραμμα για γονείς «Επικοινωνία στα Ζευγάρια». Η Β. Αλεξάκη, με βιωματικό εργαστήριο, παρουσίασε το πρόγραμμα βραχείων παρεμβάσεων για μαθητές Β/βάθμιας «Πλοηγήσου με Ασφάλεια». Μεγάλη στιγμή, τόσο για την ΠΡΟΝΟΗ όσο και για την Πανελλήνια Συνάντηση, ήταν όταν η Ε. Παπακώστα, εθελόντρια, παρουσίασε με προφορική ανακοίνωση το Πρόγραμμα Βραχείας Παρέμβασης για την ενημέρωση του σχολικού εκφοβισμού και της βίας για μαθητές Δημοτικού «ΑΚΟΥΩ –ΒΛΕΠΩ – ΜΙΛΑΩ» και η Κ. Βελέντζα και Σ. Αληφαντή, με αναρτημένη ανακοίνωση, έκαναν μια «Ιστορική Αναδρομή για τα Κηφισοπαιχνιδίσματα».

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Κ.Π. ΠΡΟΝΟΗ, με εκπρόσωπο την Α. Αλεξάκη – Αναστασοπούλου, συμμετείχε στη Συντονιστική και Επιστημονική Επιτροπή του Δικτύου για την οργάνωση της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet