Στο ΚΕΠ Κηφισιάς ο Κ. Μητσοτάκης
Κοινωνία

Στο ΚΕΠ Κηφισιάς ο Κ. Μητσοτάκης

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Κηφισιάς επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των νέων on-line υπηρεσιών. Τον υπουργό υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης και η αντιδήμαρχος Δημοτικής Διακυβέρνησης & Αλληλεγγύης Νίνα – Ασπασία Βλάχου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα τρία παραρτήματα ΚΕΠ που λειτουργούν στον Δήμο Κηφισιάς, αλλά και για τη γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση προς τους πολίτες.

Ο κ. Κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους υπαλλήλους για τη συστηματική και μεθοδική δουλειά τους και δήλωσε ότι «μία καινούργια εποχή για τα ΚΕΠ ξεκίνησε. Πλέον τα ΚΕΠ παρέχουν on-line υπηρεσίες υψηλής ζήτησης για τους πολίτες. Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι η περαιτέρω ενίσχυση ενός επιτυχημένου θεσμού».

Προσέθεσε δε ότι «η επιτυχία αυτή συνδέεται άρρηκτα με την υψηλή παροχή υπηρεσιών από τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ, τους οποίους και με αυτή την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω, για την αφοσίωσή τους στη δουλειά την οποία επιτελούν. Επιπλέον, για το αίσθημα εξυπηρέτησης του πολίτη η οποία τους διακρίνει, κάτι που πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες».

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κηφισιάς υπογράμμισε ότι «με ικανοποίηση βλέπουμε ότι όλο και περισσότερες υπηρεσίες θα εξυπηρετούνται με μια μόνο επίσκεψη στα ΚΕΠ και είναι κάτι που όλοι το θέλουμε και το προωθούμε, ειδικά σήμερα που στον Δήμο μας λειτουργούν τρία ΚΕΠ, δύο στη Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς και ένα στη Νέα Ερυθραία, τα οποία διεκπεραιώνουν σημαντικές εργασίες».

Η αντιδήμαρχος Δημοτικής Διακυβέρνησης & Αλληλεγγύης Νίνα – Ασπασία Βλάχου δήλωσε ότι «οι πολίτες αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο τις υπηρεσίες των ΚΕΠ. Καθημερινά δεχόμαστε τις θετικές τους κρίσεις για την εξυπηρέτηση, πόσο μάλλον τώρα, που θα διευρυνθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες».

«Μία επίσκεψη, μία αίτηση, υπηρεσίες του Δημοσίου στο λεπτό» είναι η φιλοσοφία που διέπει τις νέες υπηρεσίες των ΚΕΠ, όπως αναφέρεται στην αφίσα της καμπάνιας που ξεκινάει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Από τα τέλη της εβδομάδας οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ και πιστοποιώντας τα στοιχεία τους με την επίδειξη της ταυτότητας ή διαβατηρίου, διπλώματος οδήγησης, ακόμα και βιβλιαρίου υγείας, μαζί με άλλα έγγραφα ανά περίπτωση (π.χ. εκκαθαριστικό σημείωμα ή ΑΦΜ ή αριθμό μητρώου συνταξιούχου), θα μπορούν να καταθέτουν μία απλή αίτηση και να λαμβάνουν σε ένα λεπτό φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου, πιστοποιητικά δημοτολογίου και πιστοποιητικά που αφορούν το ΝΑΤ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet